Benedetta- 2020

 

În căutarea și regăsirea timpului pierdut, octogenarul regizor olandez Paul Verhoeven reușește un nou film provocator și subversiv, deci, este așteptat cu interes de critică să ia startul  în a lăuda (un film care disecă cu originalitate și fără pardon temele prefăcătoriei, răului, perversității, vulgarului ) sau a anatemiza creatorul și opera (un film de prost gust, amoral, ireverențios , ba, chiar, blasfemiator), pe controversatul realizator al unor filme de referință : Turkish Delight, Soldier of Orange, RoboCop, Instinct primar, Total Recall, Starship Troopers, Black Book , Elle.
Acum este vorba de filmul „Benedetta” care va ieși în 2020 (se presupune că pentru ediția din acel an a Festivalului de film de la Cannes !) Producător Saïd Ben Saïd
Benedetta est o adaptare liberă a romanului „Immodest Acts- The life of a lesbian nun in Renaissance Italy”, Oxford University Press, 1986, al  istoricului  Judith C. Brown, în care personajul principal,sora Benedetta Carlini (sec.XVI) sfâșiată între ambiția ei de a ocupa un loc în iconogafie și o o iubire interzisă , are , de la vârsta de 23 de ani, viziuni  mistice și erotice. Cartea tratează despe  procesul intentat călugăriței  pentru impostură și relațiile amoroase cu o altă călugăriță. în plină Contra – Reformă  în Italia, pe punctul de a fi beatificată  sora  Benedetta a fost arestată , judecată și ținută departe de orice contact timp de 40 de ani !

Wikipedia:https://ro.wikipedia.org/wiki/Benedetta_Carlini

https://rutube.ru/video/56f1b1a6b40d952073d9a4f7baa4de0f

În rolul principal frumoasa actriță Virginie Efira.

Filmările s-au facut la început la Montepulciano, în regiunea Toscană din Italia,iar din 19 iulie 2018,  în Franța, în departamentul Var, regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur, la abațiile Silvacane și Thoronet.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.