Gala TIFF şi fala

Dacă hipsterii de la Electric s-au înţeles bine cu ploaia, cei de la TIFF au avut până acum noroc. N-a fost cazul şi la Gala de deschidere a ediţiei cu nr. 18, la care organizatorii au limitat iniţial numărul de bilete, iar apoi, după grele negocieri cu norii, am ajuns la o înțelegere:

🌤În această seară ne vedem la Gala de Deschidere #TIFF2019 în Piața Unirii! Ne îmbrăcăm puțin mai gros, să nu ne deranjeze frigul, luăm și-o pelerină în cazul unor stropi rebeli și ne întâlnim pe covorul roșu…

Ei bine, de data asta n-a fost să fie. Poate că pe meteorologi nu poți să-i crezi, pentru că nu pot calcula cu precizie viteza cu care se mişcă norii. De regulă, se cam grăbesc: dacă se anunţă ploaie pe la ora 20, eu mă aştept să vină pe la 22. Dar pe cer poţi să te uiţi, şi dacă de la 19:30 se adună nori negri deasupra Pieţei Unirii, e clar că n-ai cum să ţii aici un eveniment de la 20:45.

Seară tristă pentru cei pe care apele i-au despărţit în plătitori de „belet” şi primitori de invitații. Ultimii au avut parte de încăpătoarea dar cam înghesuita sală a Cinematografului Florin Piersic (cea mai mare din rețeaua RADEF, cu peste 500 de locuri) și de evenimentul pregătit pentru Piață (un moment Flamenco) în timp ce restul au fost redirecționați spre nu mai puțin de 8 cinematografe, în funcție de ora la care erau dispuşi să mai vadă filmul pentru care-și luaseră bilet:

21:30 – Casa de Cultură a Studenților
21:45 – Universitatea Sapientia
21:45 – Cinema Arta
22:15 – Cinema Victoria
23:45 – Universitatea Sapientia
23:45 – Cinema Arta
23:45 – Cinema Florin Piersic
00:00 – Casa de Cultură a Studenților

Dar unde sunt căluţii d’anţărţ, unde-s saltimbancii, gata toate, odată TIFF-ul înţărcat? Parcă Gala de deschidere a TIFF-ului era un eveniment, nu o manifestare de orgolii, dar  dacă nici în nori nu mai poţi avea încredere….

Sigur că până la urmă de vină a fost vremea, care n-a vrut să colaboreze, nu vremurile 🙂 Oamenii s-au comportat admirabil, chiar dacă spiritul TIFF-ului a fost pus la grea încercare, date fiind condiţiile: s-au făcut glume, s-au donat bilete, şamd.

Adorabilă totuşi încrederea cu care vreo două sute de… nu le poţi spune altfel decât TIFFangii, au rămas în piață să aștepte cuminți pe scaunele ude, în ploaie, deși 3 platforme meteo anunțau cod galben. Şi un comentariu pentru duminică, de pe pagina TIFF:

Sper că n-o sa se întâmple la fel şi mâine la Bonţida şi-o să luam o teapă ca şi-n seara asta, după ce-o să mergem 30 de km până acolo…

Reclame

Un comentariu la &8222;Gala TIFF şi fala&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.