The Last of the Starks

Odată bătălia de la Winterfell câștigată, după două episoade controversate, avem parte iar de unul pregătitor – de data aceasta al bătăliei finale pentru tronul celor Șapte Regate. Acuma, de ce le-o fi trebuind un singur tron al celor șapte regate, dacă tot are fiecare regele său – și fantezia e una medievală, adică mult înaintea globalizării – nu știm.

Dacă nu știm, asta nu înseamnă că o să fie simplu. După ce i-au dat gata pe Umblătorii albi, cavalerii n-ar mai prea avea împotriva cui să se coalizeze, așa că tot ce-i mai ține împreună e… ce oare? Pentru că ne-am cam bucurat de happy-end-ul anterior, și acum așteptăm nesătui următoarea victorie, scenariștii s-au gândit să ne taie nițel entuziasmul distrugând majoritatea „relațiilor” pe cale să se înfiripe.

Revenind la cel mai recent episod, The Last of the Starks a reușit să strângă pe Imdb și mai puține puncte decât precedentul, cotat cu 8.5 de aproape 120.000 de cinefili, și anume, exact cu un punct mai puțin: 7,5 – e drept doar din 20.000 voturi. Intrigile amoroase să fie de vină? Oricum, e puțin ciudat să asiști la scenele în care două din cele mai inaccesibile femei din film devin sentimentale.

l3După cele 30 de minute siropoase ne întoarcem la prima repriză a luptei pentru Tronul de fier, și aflăm că balanța s-a echilibrat supărător de mult. Asta chiar dacă și regina celor Șapte regate, Cersei Lannister, pierde aliați pe zi ce trece. Apoi, mai aflăm și cum secretele pot deveni informații. În sfârșit, avem parte și de prima tentativă de bătălie finală. Dar stați – mai sunt 2 episoade, unde ne grăbim așa?

Serialul mai are de exacerbat puțin post-modernismul unei povestiri deja ocupată cu aruncatul pe geam a regulilor clasice. Până ce-și fac scenariștii mendrele, spectatorii se întreabă cine o s-o ucidă pe Cersei: frate-su Jamie, Aria Stark, o arde ultimul dragon sau chiar Daenerys cu privirea?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.