Isteria GoT la jumătatea ultimului sezon

Cinefilul român a dezvoltat vizavi de acest serial cele mai diverse reacții și variante de fanatism: admirativ, anticipativ și spoilăristic – inclusiv trezirea la ora 4 a.m. pentru a vedea episoadele în momentul difuzării lor în SUA! S-a ajuns în extremis chiar la sinceritatea, disprețul sau snobismul unora care spun că ei nu se uită la televizor în general… și că în special față la aiureala asta de serial cu dragoni, femei frumoase și multe crime n-au chiar nicio curiozitate.

Dar până și cei care spun că nu se uită la serial o vor face mai devreme sau mai târziu, pentru că, asemenea cărții lui George R.R. Martin – pe care, câtă vreme exista element de comparație, a dovedit că o și întrece – este genul de producție care încalcă toate canoanele genului epic, cu personaje care dispar exact atunci când te aștepți mai puțin și situații neobișnuite.

Fantezia „Urzeala tronurilor” își trage seva din adevărul vieții (inclusiv din lupta pentru putere), iar puterea sa nu stă atât în reușitele sau eșecurile personajelor cât a înțelesurilor ce reies de aici. Nu întâmplător cel mai popular personaj este un pitic isteț și dacă privim cu atenție, observăm că niciun personaj nu e cu totul alb sau negru, sută la sută pozitiv sau negativ.

Singura idee clară e că nimeni nu e cu totul în siguranță. Prin asta reflectă, într-un fel, serialul viața reală. Ești viu până când mori – nu anticipezi moartea în viața reală, după cum nu o anticipezi nici în serial. Cât despre cel de-al patrulea episod din sezonul 8 al Urzelii Tronurilor, acesta își propune să rezolve probleme politice din cele șapte regate printr-un ultim război.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.