Festivalul de film de la Cannes – 2019

Cea de-a 72-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 – 25 mai 2019. Afișul inspirațional al Festivalului de anul acesta este metaforic, ilustrând pasiunea,îndrăzneala,creativitatea cineastei avangardiste belgiene  Agnès Varda, cunoscută pentru filme precum „Cléo de 5 à 7″   „Les Glaneurs et la Glaneuse” ,,Sans toit, ni loi,”,, Le Bonheur” (reprezintă o nouă abordare  filmată  în stil  pop art ) ,etc.  n  65 de ani de  experimentare, modernitate,  a fost una dintre marile figuri ale nouvelle vague franceze și a rămas fidelă convingerilor sale de artist independent.

CANU

Ceremonia de deschidere va avea loc marţi,14 mai și va fi prezentată de actorul  Edouard Baer  care deschide și închide de patru ani, consecutiv, festivalul de film de la Cannes. Președintele juriului festivalului va fi cineastul mexican  Alejandro González Iñárritu. Joia aceasta va fi prezentată selecția oficială a acestei ediții a festivalului. La linia de start se află deja Quentin Tarantino,cu noul său film,, Once Upon A Time in Hollywood” cu un casting de vedete : Brad Pitt, Leonardo Dicaprio, Al Pacino, Margot Robbie .
Alte capete de afiș ar putea să fie Steven Soderbergh cu filmul ,,The Laundromat” cu Meryl Streep și Gary Oldman, Pedro Almodovar cu,,Durere și glorie” având-o protagonistă pe Penelope Cruz sau James Gray cu filmul,, Ad Astra” , un science-fiction , tot cu Brad Pitt, care ar avea  șanse sa fie în lumina reflectoarelor ,pe covorul roșu,cu un premiu !

Printre alți obișnuiți ai Croisette ar putea să între în selecția oficială și Ken Loach (Sorry we missed you), frații Dardenne (Ahmed), Xavier Dolan (Matthias și Maxime), Bruno Dumont (Jeanne), Abdellatif Kechiche (Mektoub My Love : Intermezzo), Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu) sau Rebecca Zlotowski ,,O femeie ușoară”

În deschidere,iată  un nou film din lumea, deja, în vogă,  a zombilor ,,The Dead Don’t Die”,  o comedie de  Jim Jarmusch.
Nici anul acesta nu mai  sunt  acceptate  producții  Netflix, deoarece refuză să-și distribuie filmele în sălile de cinema !

Selecţia oficială a festivalului va fi anunţată joia aceasta ,18 aprilie, de Pierre Lescure, preşedintele festivalului şi de Thierry Frémaux, delegatul general.

În loc de concluzie:Emoji

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.