Pescărușul (2018)

Într-o vară, pe o moșie rusească de pe malul lacului, un cuplu de vârstă mijlocie se întoarce să petreacă un weekend la țară cu o familia și prietenii. Apar și două iubiri tinere, una împărtășită, alta nu. Apare și o iubire veche… semn al unor situații analizate simetric.

Filmul ce rulează acum pe HBO/Cinemax nu e tocmai unul de Oscar, dar regizorul scenaristul surprinde simetria piesei lui Cehov. În timp ce toți iubesc cu ardoare pe cineva care iubește pe altcineva, în jurul lor se desfășoară o tragi-comedie despre artă, faimă, nebunie și dorința eternă de a duce o viață bună.

SPOILER ALERT: Veritabil personaj, casa este deținută de Sorin Șamraev, un angajat guvernamental pensionat, și de sora lui, Irina, o actriță legendară a teatrului din Moscova.  Irina este autoritară, narcisistă, egoistă și își dorește cu disperare să-și păstreze statutul și să fie adorată în continuare de iubitul ei ceva mai tânăr, Boris Trigorin, un scriitor de succes.

Konstantin, fiul Irinei, care a crescut pe moșie, este foarteîndrăgostit de Nina, o localnică frumoasă și naivă care visează să fie actriță. Nina se simte flatată când Konstantin îi dă rolul principal în piesa lui nou-scrisă, dar, după ce îl cunoaște pe Boris, Nina îl respinge pe Konstantin și în schimb îl urmărește pe atrăgătorul și faimosul scriitor…

Piesa lui Cehov era o comedie în patru acte, numai că filmul contemporan făcut după ea nu iese deloc în felul ăsta 😉

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.