Free Solo

alex-honnold1

Adesea spunem că viața bate ficțiunea. În filmele documentare filmate ,,pe viu” ne confruntăm cu realitatea direct, fără romanțare, fără trucaje, pentru a înțelege însăși esența unei vieți, a unor momente din viața cuiva. Mă refer, acum , la filmul ,,Free Solo” lungmetrajul documentar, recent nominalizat la ,,Oscar”2019, despre performanța cățărătorului alpin Alex Honnold, singurul om care a escaladat fără asigurare ,fără echipament de alpinist, fără corzi, vârful El Capitan, al stâncii de granit (neted) din parcul natural Yosemite din California.

,,Free solo” este o tehnică extremă de escaladă, practicată de cei mai buni cățărători. Aceștia escaladează munții cu mâinile goale.

Performanța lui Alex Honnold a fost filmată de mai mulți cameramani asigurați și plasați de-a lungul ascensiunii, precum și de o dronă și două camere fixe. Regizorii filmului sunt Elizabeth Chai Vasarhelyi (tata maghiar,mama chinezoaică) realizatoare și  producătoare (Meru (2015), Free Solo (2018) Youssou Ndour: I Bring What I Love (2008) și soțul ei Jimmy Chin, alpinist de performanță și celebru fotograf /cameraman.26va

,,Plimbare” cu mouse-ul la 360 de grade

Reclame

2 comentarii la &8222;Free Solo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.