The House That Jack Built (2018) 

Mult-așteptata revenire a lui Lars von Trier la Cannes 2018 – The House That Jack Built marchează reîntoarcerea sa la festival după mai bine de șase ani – prezintă, pe parcursul a 5 momente semnificative, evoluția lui Jack, un inteligent criminal în serie.

Filmul începe tricky, cu Uma Thurman și o primă conjunctură ce definește intrarea  lui Jack pe drumul lui (plin de zăpadă) de criminal în serie. Experimentăm povestea așa cum se vede ea din punctul de vedere ultra-subiectiv al lui Jack (Matt Dillon), credibil totuși, în timp ce el sugerează că fiecare crimă ar fi o operă de artă.

Pe măsură ce se apropie intervenția poliției, el își asumă riscuri tot mai mari în încercarea de a-și crea opera de artă finală. Casa intră în planul doi de-a lungul drumului pe care îl face Jack în compania unui sceptic interlocutor.

Intervin și descrierile sau explicațiile criminalului despre propria condiție, despre problemele și gândurile sale, printr-o conversație recurentă cu un necunoscut pe nume Verge: un amestec grotesc de argumente sofisticate amestecat cu explicații psihopate și auto-compasiuni copilărești.

După ce a dat clasă filmului erotic cu Nimfomana (2013) danezul face un aici mix între filmul de groază și policierul cu pretenția că ne-arată ce e în mintea criminalului, și transcende ambele genuri. De fapt, toată povestea e mai mult decât scary sau tricky: e incredibil cât de ușor poate cineva cu puțin timp și bani să construiască / să dărâme o casă, ori să omoare oameni. Cum poate avea propriul său depozit frigorific, sau cum își poate bate joc de polițiști.

Crima, ca depravare supremă. Am mai scris despre film aici.

Reclame

2 comentarii la &8222;The House That Jack Built (2018) &8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.