Și acum ceva cu totul diferit (1971)

După ce unul din puținele filme bune din acest an (văzute la cinematograf) a fost The Man Who Killed Don Quixote-le lui Terry Gilliam, am văzut azi online primul film al celor de la Monty Python, And Now for Something Completely Different.

a3Un colaj haios, alcătuit din cele mai bune scheciuri ale primelor două serii de televiziune ale grupului, pe care nu le știam, și un prim film făcut cu un buget extrem de redus, ca o tentativă de a-i lansa pe Monty Python în SUA. Deşi a eşuat în tentativa asta, s-a bucurat de un imens succes în Marea Britanie, așa că au urmat și altele.

a1Am de gând să le văd în mini-vacanța asta, pentru că, deși s-a deschis sezonul de Oscaruri, e cam ceață. Da, e un clișeu să spui că „nu se mai fac filme ca altădată”. Dar e clar că modul în care vedem filme s-a schimbat, și nu sunt sigur că producătorii de filme s-au adaptat la modul ăsta.

a2Toată lumea taie din costuri, așa că e justificat să spui că nu se mai fac filme mari. Se fac filme „tari”, pentru publicul tânăr, dar filmele bune #rezistă. Atâta doar că filmele astea bune trebuie căutate și descoperite, de multe ori în afara distribuției din România. Care, la rândul ei, se plânge de numărul tot mai mic de cinematografe funcționale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.