Colette

Colette este filmul luptei pentru identitate a unei talentate autoare (jucată de Keira Knightley), împinsă de soțul ei Willy (un cunoscut broker literar al Parisului acelor vremuri, interpretat de Dominic West) să-și publice romanele sub numele acestuia. Scenariul și costumele redau cu succes atmosfera acelor ani de efervescență artistică.

col4Odată cu succesul, în Colette apare dorința de a-și face cunoscut talentul, sfidând astfel normele acelor vremuri. Ea crede inițial că este un partener egal, dar va realiza în cele din urmă că munca îi este, de fapt, furată și vândută. Deși reia întâmplări din urmă cu un secol, mesajul său rezonează cu situații și evenimente ale lumea contemporană, în special cu mișcarea Time’s Up, promovată de la începutul acestui an de mai multe celebrități de la Hollywood.

coletteÎn film apar multe personaje transgender, în rolul cărora sunt distribuiți actori care sunt și-au asumat această identitate sexuală și în viața reală, precum Rebecca Root (foto stânga), care joacă rolul jurnalistei Rachilde și Jake Graf, în rolul lui Gaston De Caillavet.

I think it’s very important to remember that, as an underrepresented minority, we should be getting those opportunities to portray people from our own experience.

Colette2După izbucnirea scandalului Harvey Weinstein, valurile mișcării #metoo au scos la iveală câte multe femei au avut de suferit, pe lângă hărțuirea sexuală, și de probleme în carieră din cauza bărbaților. Un film similar pe acest subiect a fost Big Eyes (2014), care nu a avut chiar așa mare impact însă, nici ca premii, nici în box office.

S-ar putea însă ca acest film, venit la apogeul mișcării Time’s Up, să aibă un impact semnificativ. Chiar dacă producătorii săi nu vor face prea mulți bani, Keira Knightley s-ar putea alege cu o nominalizare (acestea urmează să fie anunţate pe 22 ianuarie 2019) la premiile Academiei americane de film, după cele din 2015 (pentru rol secundar în The Imitation Game) și 2016 (rol principal în Mândrie și prejudecată).

Reclame

Un comentariu la &8222;Colette&8221;

  1. Colette a fost a doua femeie, după Judith Gautier ,la distanță de 30 de ani, aleasă , în 1945, membră a Academiei Goncourt a cărei Presedinte va deveni în 1949. Primul soț al Colettei era ceea ce se numește și în literatură ,, un negru” (dex.- persoană folosită / plătită de cineva pentru a executa în numele acestuia, parțial sau total, și într-un anonimat deplin, anumite lucrări care cer o calificare superioară). În timpul primei căsătorii scriitoarea și-a publicat operele autobiografice sub numele ,,greu” al soțului. Acest fapt a fost , pentru mai târziu, o trambulină pentru a-și lansa cariera. Colette are o operă literară vastă, mai ales romane.
    La Mulți Ani fericiți!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.