Upgrade (2018)

Am dat de Upgrade după ce-am supraviețuit unui SF minimalist ca și Qeda, care doar mi-a (re)deschis apetitul pentru filmele de gen. La prima vedere (după synopsis) părea din aceeași ligă cu Her și Ex Machina, ilustrând cu alte metode contactul cu Inteligența Artificială.

upg2Dacă la Ex Machina am rezistat cu brio, la Her nu mă puteam abține să nu creionez scenariul interacțiunii unui primar cu funcționarul său digital (Antonia, să zicem). Ei bine, Upgrade e un film de acțiune (sau de serie B) ce nu lasă loc de astfel de reverii.  Îți ia o vreme să te dezmeticești de asemănarea protagonistului Logan Marshall-Green cu Tom Hardy.

Până să treci tu de hopul ăsta, se întâmplă chestii care te țin atent să nu pierzi șirul întâmplărilor. Bun, sunt tot felul de filme cu care ne pierdem vremea, ce mai contează unul în plus? Treaba e că oricât de multe filme s-ar scoate, cantitatea de talent actoricesc, regizoral + scenaristic pare a fi rămas constantă, așa că trebuie să sapi tot mai mult după un film bun.

StemȘi-atunci zici merci pentru unul cât de cât ok, care nu plimbă ursu` trei ore, și care se termină cumva, altfel decât în coadă de pește. Se poate ca-ntr-o lume în care tehnologia controlează aproape toate aspectele vieții, nici măcar tehnofobii să nu scape de ce-i scris în CIP-uri?

Prin convingerea cu care susține ideea asta, Upgrade aduce cu Black Mirror, de fapt pare un episod un pic mai lung – și ținând cont de bugetul mic, cred că pe-acolo bate. Pe de altă parte, se pune întrebarea cât este F din SF în acest film, cu ce imagini futuriste vine, și abia atunci îți dai seama că putea fi ceva mai cyberpunk, mai upgradat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.