The Affair

Un film ocolit multă vreme din cauza subiectului oarecum sordid – până am aflat cumva că a luat două premii Emmy, ambele pentru rolurile principale. Ok, am zis: hai să vedem ce prestează. Și mi-am dat seama că nu e doar un film despre trădări în dragoste (love affair), ci despre cât de diferiți suntem, de fapt.

La naiba, mi-am zis, cât a progresat telenovela, cât s-a rafinat! Fiecare episod are cel puțin două perspective, a lui și a ei, iar asta te duce, după ce te obișnuiești, la un sens dincolo de subiectul serialului: fiecare dintre noi suntem actori principali în propriul nostru film, și dăm înțelesuri total diferite unor scene aparent simplu de interpretat.

Apoi vezi că nu e chiar așa simplu cum pare la prima vedere. Prima serie, așa pseudo-polițistă, m-a intrigat dar m-a prins, pentru ca seria a II-a să se termine senzațional; seria a III-a, cam haotică, nu credeam că va duce undeva, dar reușește totuși să găsească un foarte bun sfârșit. Așa bun că am crezut chiar că e ultima – dar se pare că scenariștii nu și-au epuizat resursele. Aseară am găsit pe HBOgo primul episod din seria a IV-a și uite așa am ajuns să scriu despre el.

Așadar, o poveste de dragoste între un profesor/scriitor și o chelneriță, nu foarte lejeră, dar original tratată. Protagoniștii cam enervanți, semn că au fost bine conturați de scenariști și foarte bine puși în valoare de către actori. Pe scurt, o dramă de familie – dar familia asta se rupe și apar două, apoi trei și naiba știe unde va ajunge cu seria a IV-a. Poate fi considerat și un serial de sezon, întrucât relația extramaritală debutează într-o vacanță, pe litoral.

Ținând cont că sunt patru sezoane TV, vă recomand să nu dați play dacă nu aveți vacanțe lungi 😉 mie mi-a mâncat vreo câteva nopți! Disponibil integral pe hbogo.ro.

Reclame

4 comentarii la &8222;The Affair&8221;

  1. Și pe mine m-a împins curiozitatea. Punctul forte e abordarea, prezentarea situațiilor din dublă perspectivă. Ambele sunt adevărate, și totuși atât de diferite. Din seria a doua văd câte un episod din când în când, dar mi-a scăzut un pic interesul. Dacă spui că va continua, mă gândesc că lucrurile ar putea merge într-o direcție surpinzătoare.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.