Miliarde

În ultimele două episoade (7 și 8 din seria a III-a) din serialul Billions, protagonistul Bobby Axelrod, un administrator de fonduri speculative, se întâlnește de două ori cu cryptomoneda. Dacă în episodul 7 îi dă unui trader pe care l-a manipulat puțin (cu ajutorul unei femei) ca să spună ce trebuia un stick USB, în cel de-al 8-lea chiar secretarul trezoreriei îi întinde un card, propunându-i să-i achite comisionul tot în crypto.

Stickul pentru Mafee conținea o primă de un milion de dolari pentru că totul a ieșit bine la procuratura statului New York. Și comisionul pretins de secretarul trezorerie era tot în cryptomonedă, care nu poată fi urmărită. Cred c-ați auzit tot mai des în ultima perioadă de acești bani minați de computere. Cei pasionați de bitcoins și tehnologia blockchain, știu că  mai nou cei din fondurile de investiții speculative sunt interesați de cryptomonede.

La acel nivel, așa cum arată și „Bilions”, se învârt comisioane foarte mari, iar cei implicați nu vor să-i întrebe IRS/HMRC de proveniența sumelor. Așa că pui frumos comisionul aferent tranzacțiilor pe stick-uri USB sau în paper wallets și-l plimbi când vrei, unde vrei, fără să lași urme prin registrele băncilor. Miliarde este disponibil pe HBO și HBOgo.

După „John Adams” am crezut că Paul Giamatti a ajuns la apogeul carierei, dar aici face un rol și mai bun. Mi-au mai plăcut și rolurile feminine făcute de Maggie Siff și Asia Kate Dillon. De neratat.

Reclame

2 comentarii la &8222;Miliarde&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.