Je ne suis pas un homme facile

După 10 ani, actrița și regizoarea Eléonore Pourriat reușește să-și transforme scurt-metrajul Majorité opprimée din 2010, devenit viral, într-un foarte reușit film. Actorii sunt aproape aceiași, iar schimbările, aparent insesizabile, sunt de natură să țină publicul pe scaune în sala de cinema.

Actorul principal din scurt-metraj – Pierre Benezit (La banda Picasso) – devine aici prietenul și sfătuitorul lui Damien, interpretat de Vincent Elbaz. Scenariul capătă un supliment intrigă prin contribuția Arianei Fert, în vreme ce Eléonore Pourriat își asumă și aici regia. Iese o comedie reușită, ceva mai bună ca punctajul de 6.5 de pe Imdb.

Je ne suis pas un homme facile nu este nici mai rea, dar nici cu mult mai grozavă decât o comedie romantică oarecare. Dacă ar fi să-i găsesc un plus, este una cu idee (translatată de la short-movie-ul de mai sus) iar dacă te prinde vei zâmbi de la început până la sfârșit – filmul este o demonstrație.

Seducătoarea Alexandra (interpretată de Marie-Sophie Ferdane) este o frumusețe dominantă cu alură androgină pe care nimic nu pare s-o poată destabiliza. Nici măcar Damien – eroul filmului – care după întâlnirea cu ea, probează un vis contra-misogin, în continuarea primei lor întâlniri, și până la despărțirea de Alexandra.

Culmea, deși filmul este unul contra-misogin, rolul principal este acordat (deși demonstrativ) unui bărbat. Chiar dacă acesta devine obiect al iubirii feminine, rolul său în povestire este determinant (el salvează lumea, după ce o întoarce cu fundul în sus, în  timp ce eroina este pusă în fața alegerii dificile). Filmul este disponibil de luna aceasta pe Netflix.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.