Nollywood, oaza din ,,deșertul „african

Nollywood este al doilea producător de filme din lume (2000/an), după Bollywood și înaintea Hollywood-ului. Filmele sunt turnate în limbile africane majoritare , cam 1/2 în yoruba,1/3  sunt în engleză .
Temele filmelor sunt evanghelice, de iubire și mai nou au intrat și islamiștii pe fir. Sunt multe full movies pe youtube (se pot subtitra apăsând pe butonul CC. ) Aici avem un fragment mai scurt, filmele fiind de la 1/30 h-4 /30 h.

Filmarea unei singure producții durează  zece zile, iar bugetul este unul redus, între 20.000 si 40.000 de dolari. Din cauza vitezei cu care acestea sunt filmate, actorii nu au timp să își repete prea mult rolurile, totul fiind  făcut în mod spontan. Imaginile filmelor arată culisele filmului nigerian, de la vedete, până la regizori și cameramani (asta,zău, imi place la nebunie!) 

Nollywood_movie

,,The Wedding Party „(2016)-e o comedie romantică și primul film nollywoodian care a întrecut la încasări Hollywood-ul din primele două luni de la distribuire în săli.

Filmul a luat premiul de cel mai bun film la  Toronto International Film Festival , TIFF-ul canadian.

Nigeria este țara cu cea mai mare populație a continentului african.
Astăzi au fost 13 843 de nașteri (modificări în fiecare 4.411 sec.) și 4616 decese (modificări în fiecare 4.411 sec.) până la ora 17:25.

http://populatie.population.city/nigeria/
Nigeria are petrol și alte resurse economice importante, dar și peste 250 de etnii. Chiar dacă majoritatea populației este creștină, atacurile unor grupări islamice teroriste cum e Boko Haram, legi retrograde (căsătorii cu minori, mutilări sexuale) care mai dăinuie oficial dar și prostituția,cel mai neprotejat sector,criminalitatea,corupția , huntele militare care s-au perindat fără să reușească din atâtea surse de venituri  să  creeze o economie prosperă, fac din Nigeria țara cea mai periculoasă din lume.

https://www.libertatea.ro/stiri/atac-al-gruparii-boko-haram-nigeria-18-oameni-au-murit-si-83-au-fost-raniti-2202326
Sunt multe oferte de sejur și pentru români pe https://www.booking.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.