Betty Boop nu îmbătrânește

Vă mai amintiți, desigur, iubitori ai desenelor animate , de Betty Boop , bruneta cea drăgălașă și plină de nuri , prima cuconiță din desenele animate și prima  doamnă din cinema care a fost precursoarea modei femeii picante , al cărei sex-appeal a fost întrecut ceva mai târziu de șarmul  formelor blondinei  Marilyn Monroe ?!

Creată de Max Fleischer și Grim Natwick, Mrs Betty Boop a fost gândită ca o caricatură a artistei  Helen Kane (1904- 1966), o solistă care a ieșit în evidență prin stilul său aparte de ținută scenică și interpretare. Se consideră că și Clara Bow ar putea fi o sursă de inspirație a  celor doi artiști.

După rolul de succes din filmul mut „It” (1927), unde interpretează rolul unei adolescente nonconformiste, ea a devenit cunoscută ca „fata It”, It reprezentând apelativul femeii tinere și fără prejudecăți.

Betty Boop este unul dintre cele mai longevive personaje din istorie, imaginea sa ingenuă și totodată sexi rămânând întipărită de-a lungul timpului în sufletele persoanelor de orice vârstă, din întreaga lume. În mod oficial, vârsta ei este de 16 ani, exact la granița între copil și adult. Vocea gingașă, aproape pițigăiată vine în contrast complet cu celebra ei costumație formată dintr-o rochie neagră scurtă, fără bretele, care adesea ba i se ridică prea sus, ba îi cade în partea de sus, jartiera vizibilă și o pereche de pantofi negri  mititei.

La începutul anilor ’30, personajul Betty Boop a fost criticat pentru că era prea sexy, moment în care creatorul său a decis să renunțe la jartiera de pe picior. Însă, datorită faptului că acest accesoriu făcea deja parte din personalitatea lui Betty, publicul a fost revoltat, cerând ca jartiera să reapară pe piciorul stâng al personajului.

Cunoașteți celebra scenă în care rochița divei Marilyn Monroe este ridicată de vânt? Această scenă îi aparține , de fapt, lui Betty Boop, în minutul 4:32, în filmul „Betty Boop’s Ups and Downs”, din anul 1932.

Influența pe care această B.B. a animației a avut-o  și încă o are asupra femeilor care vor să emane aceeași senzualitate inocentă de care dă dovadă îndrăgitul personaj, rămâne la fel de mare , fiind  și  azi  egeria care îi inspiră pe creatorii multor firme de produse de cosmetică și îmbrăcăminte.

Minunat film ,,Cenușăreasa”

Vizionare plăcută Emoji !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.