,,Loving Vincent” 2017

,,Loving Vincent” – este primul film de animație de lung-metraj pictat în totalitate cu vopsele de ulei care în 65.000 de cadre vizuale uimitoare reconstituie viața și destinul renumitului pictor olandez Vincent Van Gogh din perspectiva unei anchete asupra controversatei sale morți .  Scenariul  original al filmului aparține  scriitorului  polonez Jacek Dehnel. Imaginile  pendulează între secvențe extraordinare de flash-back în alb/negru când ne oferă scene din trecutul lui Van Gogh și scenele viu colorate ale picturilor sale . Dialogurile  foarte îngrijite au fost inspirate din cel puțin 800 de scrisori destinate de pictor prietenilor, familiei sale și în special fratelui său Théo.  

Sinopsis

'Loving Vincent' animation production
 Armand Roulin, fiul poștașului din Arles căruia maestrul olandez Van Gogh îi făcuse mai multe portrete, are rezerve în legătură cu moartea pictorului, declarată oficial a fi fost o sinucidere.Tânărul pornește o anchetă pe cont propriu.

Filmul , în regia lui Dorota Kobiela, este o coproducție polono-britanică care este nominalizată pentru Oscar 2018, la categoria de cel mai bun film de animație . Animația aceasta are concurente puternice prin bugetul alocat, mult mai consistent, prin scenariul adaptat după cărți celebre, prin renumele actorilor care dau glas personajelor. O trecere sumară în revistă va exemplifica atuurile fiecărei animații intrate …în joc.

,, Boss Baby „este un film de comedie animat american din 2017, bazat în mod liber pe cartea de colorat cu același nume scrisă și ilustrată de Marla Frazee din anul 2010. Lumea copiilor care se coalizează pentru a redirecționa iubirea adulților, de la aceea pentru căței spre bebeluși, pare o încurajare pentru creșterea demografiei ( în SUA a mai fost o perioad în care… se mai batuse aceasta moneda ! Producția americană, a însumat 483 milioane de dolari în întreagă lume, în comparație cu bugetul de 125 milioane de dolari, devenind cel de-al șaptelea film cu cel mai mare câștig de mare valoare din 2017.
„The Breadwinner“, coproducție Canada, Irlanda, Luxemburg, este povestea extraordinară a unei fete afgane de 11 ani, Parvana, născută într-o lume de conflict și opresiune în continuă schimbare, care își găsește tăria în iubirea pentru tatăl ei. Produs de Angelina Jolie este o adaptare a best-seller-ului scriitoarei Deborah Ellis. Buget 17 milioane dolari.
„Coco“ , un film animat haios a cărui poveste se învârte jurul tradiționalei sărbători mexicane a Zilei Morților când se celebrează întâlnirea celor vii cu cei morți.
,,Ferdinand” în regia lui Carlos Saldanha inspirat de indrăgita carte,, Povestea lui Ferdinand „de Munro Leaf și Robert Lawson, este povestea pe care o știm de vreo 30 de ani, despre tăurasul , pe atunci, Fernando, blând și visător care preferă să stea la umbra unui copac și să miroase florile decât să facă uz de puterea lui fizică.

Îl votez pe FernandoEmoji
Revenind …la oile noastre, filmul ,,Loving Vincent ” a fost o provocare imensă în special pentru cei 125 de pictori din lumea intreagă care s-au alăturat proiectului. Cadrele pictate au avut ca punct de plecare scene reale, filmate cu actori, iar rezultatul este un amestec de tablouri inedite și tablouri celebre semnate de Van Gogh .Cu un buget de doar 5,5 milioane de dolari, toți participanții la proiect au  încredere că munca lor minuțioasă nu a fost în zadar.  ,,Bineînțeles, totul sau nimic, vreau statueta” afirmă Dorota Kobiela.

P.S .

Am mai scris undeva, anul trecut, ca o avanpremieră despre această animație; acum am mai multe informații și nu putem fi indiferenți față de un nominalizat pentru Oscar 2018 !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.