#meeNoo în Franța

În Franța, o sută de femei celebre, printre care și Catherine Deneuve, apără libertatea bărbaților de a inoportuna, după scandalul Weinstein:

Nu ne recunoaștem în acest feminism care ia chipul unei uri față de bărbați.

Un editorial semnat de o serie de vedete și intelectuale franceze, printre care celebra actriță Catherine Deneuve, apără în ziarul Le Monde „libertatea de a inoportuna” a barbatilor și se pronunta impotriva campaniei de denunturi care a aparut dupa izbucnirea scandalului Weinstein, scrie AFP. „Violul este o crima. Dar curtea insistenta sau stangace nu este un delict, nici galanteria o agresiune machista”, scriu cele o suta de actrite, scriitoare, cercetatoare sau ziariste, care resping „puritanismul” care a apărut dupa primele acuzatii de hartuire sexuala care l-au vizat pe puternicul producător american.

„Campanie de delatiuni”, „justitie expeditivă”: bărbații au fost „sanctionati in exercitiul meseriei lor, constransi sa demisioneze, cand nu au facut decat sa atinga un genunchi, sa incerce sa fure un sarut, sa vorbeasca de lucruri intime in cadrul unui dineu de afaceri sau pentru ca au trimis mesaje cu conotatii sexuale unei femei” fata de care atractia nu era reciproca”, scriu acestea, evocand un „val purificator”. Pentru acestea, „aceasta febra de a trimite ‘porcii’ la abator, departe de a ajuta femeile sa devina independente, serveste in realitate intereselor dusmanilor libertatii sexuale, extremistilor religiosi, celor mai aprigi reactionari si cei care cred (…) că femeile sunt fiinâe aparte, copii cu chipuri de adulti, care au nevoie sa fie protejate”.

„În calitate de femei, nu ne recunoastem in acest feminism care, dincolo de denuntarea aCabuzurilor de putere, ia chipul unei uri fata de barbati si de sexualitate”, continua semnatarele textului, care afirma că apăra „libertatea de a inoportuna, indispensabila libertății sexuale”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.