Tokyo Project 2017

Cel mai mare  oraș al lumii ,Tokyo, este un * oraș alfa având o suprafață de 8.500 km2,  fiind  și cel mai  populat oraș de pe mapamond, cu  37.843.000 de locuitori  (după care urmează Canada, țara cu 35.700.000 de locuitori, la o suprafată de 9.984.670 de kilometri pătrați) .

Cum să nu stârnească curiozitate, atracție, imaginatie, dorințe, miraj , în rândul locuitorilor din Vest prin mister (Japonia a trăit secole izolată de …restul lumii), exotism, tenacitate, păstrarea cu sfințenie a tradițiilor , dar si high technology cu atingerea culmilor în științe, industrii și ultramodernismul (de inspirație europeană) din artă, fashion ?

* oraș alfa  – este un oraș în general considerat a fi un important nod în sistemul economic mondial. Conceptul  se bazează pe ideea că globalizarea poate fi înțeleasă ca fiind creată în mare măsură, facilitată și adoptată în locuri strategice geografice în funcție de o ierarhie de importanță deosebită pentru funcționarea sistemului global al finanțelor și comerțului.

Această prezentare necesită JavaScript.

 Pornind de la titlul filmului ,, Tokyo Project,” am impresia că e de fapt un nume generic pentru cele mai variate modalități de a studia pe toate fețele acest megalopolis (are 47 de prefecturi ) situat în Regiunea Kantō în partea de sud-est a insulei principale Honshu incluzând lanțurile de insule Izu și Ogasawara . Deși este un scurt –metraj de 32” merită  ca pe lângă subiectul filmului să priviți cu atenție orașul aglomerat dar și cu locuri generoase de liniște și reconfortare (numărul mare de tineri foarte sofisticați, scena cu shaker-ul la bar, parcuri, poduri).
Regizor : Richard Shepard
Cu : Elisabeth Moss, Ebon Moss-Bachrach

 Sinopsis
Sebastian , venit de curând la Tokyo, întâlnește peste tot în explorările orașului , o  femeie stranie care se plimbă și face multe fotografii. Amândoi sunt cam debusolați, în genul celor doi străini din ,,Lost în the translation”. Chiar dacă afacerile îi merg bine,(Sebastian este comis voiajor american,care vinde produse cosmetice de lux pentru bărbați) are un trecut care îl bântuie și îl deprimă. Există clar o atracție între Sebastian (el poarta pe inelar o verighetăEmoji) și Claire încât ajung să petreacă impreună o noapte plină de pasiune dar în dimineața… after înțelegem că cei doi au în comun mai multe decât ar putea crede, că adevărul și trecutul sunt la fel de ambigue ca și dragostea Emoji .
Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=MNPop7QctQQ

 Pornind de la titlul filmului ,, Tokyo Project „ am impresia că e de fapt un nume generic pentru cele mai variate modalități de a studia pe toate fețele acest megalopolis (are 47 de prefecturi ) situat în Regiunea Kantō în partea de sud-est a insulei principale Honshu incluzând lanțurile de insule Izu și OgasawaraEmoji .

 Întrebări care vă ajută să înțelegeți ,,farsa” din film dacă sunteți foarte atenți la detalii:

 -Sebastian și Claire se cunoscuseră , oare, înainte de întâlnirea din Tokyo?
 -De ce s-au făcut, la început, că nu se cunosc?
– La ce se referă titlul în acest scurt-metraj ?
Răspunsurile, peste câteva zile,tot în acest articol.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.