Din serialele anului 2017: Godless – Fără Dumnezeu

Anul acesta nu am reţinut să fi fost un film western notabil, darămite să apară ceva în cinematografe. Cei de la Netflix s-au asigurat să nu ne plângem de milă, mai ales pentru cei care ar mai da o fugă din când în când în Vestul Sălbatic. Nu de alta dar această latură a cinematografiei nu au străbătut-o într-o serie originală, decât ceva circ a la Adam Sandler (The Ridiculous 6). Şi pe această parte cu siguranţă au găsit câţiva fani ai acestui gen care să se alăture platformei.

Ce să mai spun când vii să-l scoţi de la “naftalină” pe Jeff Daniels şi să-l faci omu’ rău într-un mod foarte credibil, nu cred să fi jucat până acuma de “partea întunecată” a actoriei. Mai avem un alt nume important în persoana lui Jack O’Connell, care e printre actorii preferaţi după ce am văzut Starred Up şi 71′. Să nu lăsăm deoparte partea feminină unde am remarcat pe: Merritt Wever şi Michelle Dockery.

Să trecem la acţiune:  în anii 1880 la graniţa vestică, un criminal notoriu si un fost protejat al său se răfuiesc, iar un orăşel minier din New Mexico devine un loc unde se va petrece o mare parte a acţiunii. Putem spune că e lupta dintre bine şi rău, astfel două tabere se conturează în primele episoade pentru a vedea de partea cui luptă fiecare. Avem şi o descriere religioasă a Vestului Sălbatic din partea antagonistului, mai pe scurt un loc fără Dumnezeu (Godless). Atmosfera este una clasică pentru filmele western, iar această serie îşi merită locul în topul producţiilor de acest gen.

Scris la-unison.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.