Socrul (2015)

Un film disponibil doar până la sfârșitul anului pe hbogo.ro pe care-l recomand, este o experiență amuzantă pentru vacanță. Hans (Michael Gwisdek) este un bătrân RDG-ist xenofob, cam îngust la minte – și cu toate acestea, undeva în adâncul lui (atât de adânc că poate fi într-o altă lume), el are o inimă de aur. Asta dacă nu cumva satul de munte în care s-a stabilit l-a stricat deja.

Odată cu sosirea thailandezei Lamai (Mai Duong Kieu) la ferma înzăpezită a lui Hans, singura persoană fericită să o vadă pe frumoasa timidă, dar hotărâtă, este Joe (Stefan Murr), fiul lui Hans, care nu doar că s-a căsătorit cu Lamai în timpul ultimei sale călătorii în Thailanda, dar a și declarat-o singurul moștenitor în cazul în care se va întâmpla ceva cu el. Și ceva se întâmplă: obosește atât de mult din cauza sexului de revedere încât moare.

Lamai moștenește tot, inclusiv pe detestabilul Hans, care își condimentează propozițiile cu remarci rasiste la adresa ei. Mama energică a lui Lamai și fiul adorabil al acesteia vin la ea și aduc o influență pozitivă. Descoperindu-și inima cu ajutorul băiatului, Hans începe să realizeze cât de răi și fără rost sunt consătenii lui, la fel și el. Și când Lamai este atacată de un tânăr localnic, tot ce vrea ea este să se întoarcă în Thailanda. Din fericire ajutorul este pe drum – și vine de o persoană de la care nu se aștepta.

Un film bun și cursiv în regia lui Sven Bohse, care tratează fără ocolișuri prejudecatile, conservatorismul și ipocrizia umana. Te-ai fi asteptat ca în comunitatile mici de la tara sa domneasca pacea si armonia, însa nu e chiar asa. Memorabila scena din biserica, cu părintele Omar (Simon Schwarz) realizând că vorbește în van și lepădându-și sutana. Linkul filmului aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.