The Only Living Boy in New York

Dacă vreți un exemplu de operă artistică postmodernă, recomand remake-ul Absolventului, intitulat (post-ironic) după o piesă de Simon & Garfunkel (cunoscuți și pentru coloana sonoră a filmului original), The Only Living Boy in New York. Filmul ar merita un soundtrack review (chit că n-am mai făcut așa ceva) pentru că acțiunea, deși te prinde da capo al fine, este una destul de simplă – iar muzica este cea care face filmul atractiv.

Pentru o operațiune de genul acesta, esențial este dozajul: prea multe referințe strică, prea puține îl sărăcesc. Așa că aici avem câteva mega-hituri (Lou Reed – Perfect Day, Whiter Shade of Pale sau Bob Dylan – Visions of Johanna), mixate pe o muzică scrisă de Rob Simonsen. Background music – Kevin MacLeod: On the passing of time (royalty free music). Farmecul celorlalte piese vine atât din textura lor cât și din atmosfera pe care o creează (pianul dă o notă de reverie potrivită textelor citite pe acest fundal) adică din mixajul cu textul, imaginea și modul în care le potențează.

Trecând de la muzica lui Rob Simonsen la ceilalți care fac filmul „The only living boy in New York”, țin să specific că nu este o comedie romantică obișnuită, ci, asemeni muzicii, o colecție de mici piese ori personaje care se intersectează și se despart aparent întâmplător pe portativ.  Jeff Bridges face ca de obicei un rol discret, ascunzând suferinţa personajului său sub pahare de whisky, inteligenţa şi blazarea fiind doar armura sub care se ascunde o inimă rănită.

Un rol simpatic și pentru Kate Beckinsale, care se achită cu brio, strălucind uneori din spatele măştii ce aduce pe obrazul său de marmură o lacrimă. Mi-a plăcut până și rolul făcut de Callum Turner, mai convingător în rolul de scriitor ratat decât de amorez. Spre deosebire de Absolventul original, nu se lasă cucerit, ci este chiar el cuceritorul, jertfindu-și potențiala mamă vitregă pe altarul iubirii. Merită enumerată o listă a pieselor, că doar o să veți să le fredonați după film:

Stop Seeing Him
The Poems Written in Life Lines Are Not Guaranteed
Slow Afternoons
The Party
Father
The One That Didn’t Run Away
Thomas Webb (String only version)

Reclame

2 comentarii la &8222;The Only Living Boy in New York&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.