Bătălia sexelor (2017)

Filmul dramatizează (respectând pe cât posibil adevărul istoric, inclusiv aspectul personajelor) evenimentele care au condus la meciul din 1973 dintre Billie Jean King (Emma Stone) şi Robert Riggs (Steve Carell). Un film bun și relaxant despre tenis,  dar asta doar aparent. În realitate, este vorba despre corectitudine politică și despre drepturile minorităților sexuale.

În debutul filmului, Billie Jean King şi Gladys Heldman (Sarah Silverman) îl confruntă pe Jack Kramer (Bill Pullman), care anunţase organizarea unui turneu de tenis la care premiile oferite pentru femei sunt o optime din cele oferite bărbaţilor, în ciuda faptului că vânzările de bilete sunt egale pentru ambele categorii.

Kramer refuză să schimbe termenii susţinând şi acuzând faptul că tenisul feminin este inferior celui masculin. Ceva mai târziu, el le exclude din Lawn Tennis Association pe jucătoarele care se alătură noului turneu feminin, ce întâmpină mari dificultăţi până când Heldman obţine o sponsorizare din partea unei firme de ţigări Virginia Slims.

s1

Mariajul lui Riggs cu bogata Priscilla Wheelan (Elisabeth Shue) se află într-o pasă nefavorabilă din cauza dependenţei sale de jocurile de noroc. Aruncat în stradă atunci când nu poate să ascundă o maşină pe care a câştigat-o la un pariu, lui îi vine ideea de-a o provoca pe cea mai bună jucătoare de tenis feminin, fiind convins şi lăudându-se că şi la 55 de ani poate să învingă orice femeie în acest sport.

Ideea unei noi „bătălii a sexelor” a fost (re)lansată de curând de fostul lider ATP John McEnroe, care a spus că Serena Williams ar ocupa un loc în jurul poziţiei 700 dacă ar juca în circuitul masculin. După ce această afirmaţie a creat polemică, McEnroe a propus meciuri între tenismeni şi jucătoare, pentru a se stabili diferenţa dintre sexe.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.