The Killing of a Sacred Deer – moartea pasiunii

Regizorul Giorgos Lanthimos este o personalitate de referinţă în cinematografia ultimilor ani, mai ales după lansarea aclamatului The Lobster. Pot sublinia că acest film a fost nominalizat la Oscaruri pentru scenariu original, la Globurile de Aur îl găsim nominalizat pe Colin Farell şi la Bafta pentru cel mai bun film englez. Imposibil să ratezi o vizionare pentru că e ceva de referinţă, partea a doua e că nu am scris despre el, deoarece n-am fost chiar entuziasmat.

Poate am așteptat o confirmare a genialităţii cineastului grec, dar următorul proiect The Killing of a Sacred Deer mi-a dat cu virgulă. Tipul a prins curaj accentuând exact părţile care nu le suportam de nici-o culoare. Grecul cred că are niște obsesii pe care și le tratează cinematografic. Personajul principal (jucat de acelaşi Colin Farell) are iarăşi un comportament de “retard”, mai exact anormal din punct de vedere social.

Universul social este mai realist dar primează elementele ciudate din relaţiile dintre personaje, adică ceva îi bolnav la mijloc. Oricum după o asemenea experienţă m-am lecuit de grec. Curios lucru că anumiţi cineasti îşi agravează anumite idei, îmi vine în minte Nicolas Winding Refn care, la fel, a cam luat-o pe arătură.

S

Scris la-unison.ro

Reclame

2 comentarii la &8222;The Killing of a Sacred Deer – moartea pasiunii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.