A hentes, a kurva és a félszemű-2017

,A hentes,a kurva és a félszemű” („Măcelarul, curva și chiorul”) este un  titlu îndrăzneț și provocator. După filmele ,,A Mágnás Elza-gyilkosság  ” și ,,A martfűi rém”  iată că noul film ,, A hentes, a kurva és a félszemű” (având titlul inițial ,,Podul/puntea ?suspinelor”) este un nou thriller de o cruzime și brutalitate  ieșite din comun chiar și în cariera cinematografică a regizorului  Szász János (Witman fiúk, Ópium, A nagy füzet) inspirat  despre răufăcători celebri din ,,istoria “ Ungariei . Filmul este  recomandat persoanelor care au vârsta de la 18 ani.

 Sinopsis
În anul 1925  o crimă teribilă a agitat o comună : măcelarul  Ferenc Kudelka a fost  ucis în propriul  lui abator , tranșat , ascuns în valize  și transportat  pe străzile orașului,  urmând a fi aruncat în  Dunăre. Crima infiorătoare a fost comisă cu sânge rece de către Gusztáv Léderer și soția sa Schwartz Mária (Mici
Cum s-a ajuns la această crimă înfiorătoare?
Léderer Gusztáv, fost  ofițer de carieră  , după căderea  Republicii Sovietice Ungaria* (  Magyarországi Tanácsköztársaság) a schimbat tabăra trecând de la comuniști la anticomuniști  luând parte la teroarea albă**,  dar nu s-a putut opri nici mai târziu din a comite asasinate. Într-o vreme și-a determinat soția să se prostitueze încât nu e de mirare că a încurajat relația acesteia cu măcelarul Ferenc Kudelka care se indrăgostise de ea și care după ce a aflat că femeia face favoruri contra tarif,a copleșit-o cu cadouri scumpe. S-a format un triunghi amoros ciudat în care fiecare suspecta pe celălalt și în care oricând cineva urma să fie ,,țepuit”. Măcelarul Ferenc Kudelk și-a pierdut averea și viața.
Regia și  scenariul  : Szász János 
Imaginea aparținând lui Máthé Tibor este in alb/-negru , un procedeu stilistic pentru a recrea atmosfera epocii, realismul jurnalelor cinematografice ale epocii dar si gravitatea subiectului .
MuzicaJóhann Jóhannsson, un Vangelis islandez ( multipremiat pentru muzica din,,Mother!” 2017,,Arrival”,,Sicario”,,The Theory of Everything „,etc.)

Distribuția: Léderer Gusztáv/ Nagy Zsolt, Mici/Gryllus Dorka, Kodelka Ferenc/Hegedűs D. Géza

*După prăbușirea  Republicii Sovietice Ungaria * (un regim comunist ce a existat în Ungaria între 21 martie și 6 august 1919), Președintele noii republici era socialistul Sándor Garbai, de profesie zidar, puterea reală având-o insă ministrul de externe Béla Kun. Primele acte ale guvernării au fost naționalizarea industriei, abolirea titlurilor și privilegiilor aristocrației și separea statului de Biserică. A fost primul regim comunist din Europa constituit după Revoluția din Octombrie din Rusia. A fost format ca urmare a eșecului guvernului condus de contele Mihály Károlyi de a organiza statul după dizolvarea Imperiului Austro-Ungar. Regimul comunist ungar a durat doar patru luni, pană la intervenția armatei române care a ocupat Budapesta.
Statul succesor a fost Regatul Ungariei, constituit după retragerea trupelor române). La 16 noiembrie 1919, amiralul Miklós Horthy, fost comandant al marinei imperiului Austro-Ungar, preia puterea la Budapesta). La 1 martie 1920, Adunarea Natională a Ungariei restabilește Regatul Ungariei, dar hotărăste să nu-l recheme din exil pe Carol al IV-lea al Ungariei, ci îl alege pe Horthy ca regent pe o perioadă nedeterminată.
**Horthy instituie „ teroarea albă” ** împotriva comuniștilor.
Reclame

2 gânduri despre &8222;A hentes, a kurva és a félszemű-2017&8221;

    1. Nu am văzut filmul.A fost prezentat încă în post-producție la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, Israel, apoi la Festivalul de film din Gent, Belgia. Eu am urmărit trailer-ele /teasures și conferințe de presă in magh , engl. -totul de pe youtube+informații istorice de pe wiki, deoarece faptele și personajele sunt cu totul reale .

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.