Rendez-vous cu starurile cinematografiei franceze, la TV5MONDE

Trei filme cu actori iconici ai filmului francez, de urmărit în serile de noiembrie, la TV5MONDE. Marion Cotillard, Isabelle Huppertși Gérard Depardieu: trei staruri șarmante, iubite de publicul internațional, în producții cu subtitrare în limba română.

Intrați aici, pe site-ul TV5MONDE România, și aflați, pe scurt, poveștile artiștilor și ale filmelor din selecția ICÔNES DU CINÉMA FRANÇAIS,pregătită de TV5MONDE.

Abus de faiblesse
Cu Isabelle Huppert
Vineri, 17 noiembrie, de la 19:40

ACTRIȚA: Isabelle Huppert a primit 2 Premii César pentru Cea mai bună actriță, unul fiind în 2017, pentru rolul său din Elle.

FILMUL: Victima unei hemoragii cerebrale, Maud (Isabelle Huppert), cineastă, se trezește hemiplegică. Hotărâtă să-și continue viața, ea îl descoperă la televizor pe Vilko, un șarlatan care escrochează celebritățile. Aroganța acestuia o captivează: îl dorește în următorul ei film. După ce îl întâlnește, Maud se trezește prinsă în capcana acestui bărbat manipulator.
Regia: Catherine Breillat (2012)

Citiți mai mult în pagina filmului, aici.

Trailer Abus de faiblesse
Du bleu jusqu’en Amérique
Cu Marion Cotillard
Marți, 21 noiembrie, de la 00:25 

ACTRIȚA: Interpretarea rolului legendarei Edith Piaf în La Môme a făcut ca Marion Cotillard să fie prima actriță franceză din secolul XXI care a primit un Oscar. Ea a fost, de asemenea, imaginea Dior.

FILMUL: Victima unui grav accident, Camille se află într-un centru gigant și neobișnuit de reeducare condus de profesorul Helpos. El se integrează rapid în comunitatea celor care se autointitulează „delincvenți“ și dictează propriile legi. Camille se îndrăgostește de minunata Solange (Marion Cotillard).
Regia: Sarah Levy (1999)

Citiți mai mult în pagina filmului, aici.

Trailer Du bleu jusqu’en Amérique
Tour de France
Cu Gérard Depardieu
Joi, 23 noiembrie, de la 22:00
Luni, 27 noiembrie, de la 00:30

ACTORUL: Cu o filmografie de peste 200 de pelicule, Gérard Depardieu a filmat cu unii dintre cei mai prestigioși regizori francezi, printre care Godard, Truffaut, Resnais sau Pialat și a primit 2 Premii César.

FILMUL: Far’Hook, un tânăr rapper, trebuie să fugă din Paris în urma unei reglări de conturi. Producătorul lui îi propune să-l însoțească pe Serge (Gérard Depardieu), tatăl său, într-un tur al porturilor Franței, pe urmele pictorului Joseph Vernet. Cei doi bărbați, de vârste și culturi foarte diferite, vor începe să se cunoască.
Regia: Rachid Djaïani (2016)

Citiți mai mult în pagina film

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.