First They Killed My Father – istoria personală a unui genocid

Periodic cei de la Netflix aduc în prim plan producţii cinematografice proprii din diferite colţuri ale lumii. Filmul First They Killed My Father este un exemplu foarte bun pentru anul 2017, mai ales că e regizat de Angelina Jolie. O operă cinematografică ce reprezintă Cambodgia la Oscarurile de anul viitor, cu o poveste dură din interiorul acestui popor. Mai exact se vorbeste de groaznicul genocid săvârșit de regimul comunist al khmerilor roșii conduși de Pol Pot, unul din cei mai sângeroși dictatori ai istoriei omenirii. Aici putem remarca un fapt trist: Republica Socialistă România, condusă de Nicolae Ceaușescu, a fost singura țară socialistă care a sprijinit (inclusiv cu arme) regimul Pol Pot.

Filmul are o introducere istorică unde este subliniată implicarea americană şi continuă cu o poveste personală din perspectiva unei fetiţe. De multe ori desfăsurarea acţiunii este dură, dar redă aspecte adevărate din relatările cărții scrise ulterior de această fetiță. Este o istorisire tristă, mai ales că implică foarte mulți copii, fiind mai greu de îndurat ororile acelor timpuri care tind să se repete periodic de-a lungul istoriei.

Un film care cu siguranță are sanse să fie nominalizat la Oscaruri și prin acest fapt să atragă atenția asupra unor asemenea evenimente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.