Geostorm – dezastrul din spatele cataclismelor

 

Atunci când primești o invitație la un film în care Gerard Butler joacă rolul salvatorului omenirii – cu greu o poți refuza.  Așa am pățit și eu săptămâna trecută, când am fost invitată la avanpremiera filmului Geostorm: Pericol Global, distribuit în cinematografe de Vertical Entertainment din 20 octombrie.

Timp de aproape două ore am privit într-un viitor nu foarte îndepărtat în care problemele cauzate de dezastrele naturale au fost factorul cheie pentru ca toate națiunile importante să colaboreze în a găsi o soluție de a le ține sub control.

Și lucrurile par a funcționa foarte bine pentru o perioadă, dar o serie de incidente neobișnuite cer investigații suplimentare. Astfel, Jake (personajul interpretat de Gerard Butler), inventatorul rebel al stației internaționale (ce a primit denumirea Olandezul) este trimis pe stație pentru a identifica și pentru a repara problema.

Însă nici la nivelul solului lucrurile nu sunt foarte clare – ideea unei conspirații se leagă din ce în ce mai mult, iar Max, fratele lui Jake, face tot posibilul să afle adevărul. Evident că actorii din rolurile principale și-au interpretat rolurile foarte bine, însă și Andy Garcia în rolul președintelui Statelor Unite ale Americii mi-a plăcut foarte mult.

Urmăriri în trafic, dezastre naturale, stația internațională în spațiu – toate acestea merita din plin experiența IMAX pe care am avut-o la Afi Cotroceni. A fost pentru prima oara în care am fost să văd un film la IMAX și pot să spun că nu m-a dezamăgit deloc. De fapt, abia aștept să merg din nou. J

Regia: Dean Devlin

Cu: Gerard Butler, Abbie Cornish, Ed Harris, Jim Sturgess, Andy Garcia

Gen film: Acţiune , SF

Durata: 109 minute

Sinopsis:

După o serie de dezastre naturale care puneau în pericol omenirea, conducătorii lumii au colaborat pentru construirea unei reţele de sateliţi care să stabilizeze climatul. Însă sistemul a început să dea erori, iar specialiştii mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a detecta problema şi a salva planeta.

Gerard Butler revine pe marile ecrane în rolul unui inginer care, alături de fratele său (Jim Sturgess), este angajat să rezolve problema tehnică de pe unul dintre sateliţi. În timp ce Jake (Butler) este trimis în spaţiu să repare defecţiunea, Max (Sturgess) începe să investigheze ipoteza unei conspiraţii la nivel înalt, chiar din interiorul Casei Albe.  

Vizionare plăcută!

Acest articol a fost scris de Oana.

Reclame

Un comentariu la &8222;Geostorm – dezastrul din spatele cataclismelor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.