Planeta maimuțelor: Revoluția

Franciza „Planeta maimuțelor” este de fapt un reboot (cu mijloace tehnice moderne) al seriei Planet of the Apes, având rolul unei povești inițiale pentru o nouă serie de filme. Comparativ cu seria originală, ideea este similară cu cea din al patrulea film din Conquest of the Planet of the Apes (1972), dar nu este un remake direct al aceluia.

Dacă pentru scenariul primului episod al francizei, Invazia, era creditat regizorul Rupert Wyatt împreună cu Rick Jaffa și Amanda Silver, la Revoluție alături de cei doi apare și Mark Bomback. Asemeni primei părți, nici „Dawn of the Planet of the Apes” nu este vreo minunăție de film sau un blockbuster care să te prindă indiferent dacă-ți place sau nu subiectul, prin calitățile sale intrinseci (nu că n-ar încerca să facă asta, ca orice film 20th Century Fox).

Odată ce ai acceptat însă convenția, subiectul poate ajunge să te captiveze, chiar dacă ipotezele științifice de la care pornește sunt discutabile. De exemplu, este puțin probabil ca un virus să provoace mutații doar asupra creierului, așa cum se întâmplă la primatele din franciză. În cazul oamenilor (acei puțini 1:500 care supraviețuiesc într-un San Francisco post-apocaliptic), aceștia par dintr-un alt film: să zicem din Poștașul, dar din păcate fără Kevin Costner.

Lăsând așadar la o parte faptul că subiectul este unul pentru kinderi, el mai este și tratat destul de facil, chit că încearcă să ridice câteva probleme cum ar fi leadership, încredere şi convieţuire. Dar asta nu poate compensa lipsa elementelor originale din scenariu, ce-ți lasă impresia ca ai mai văzut filmul ăsta de câteva ori, chiar dacă nu-ți dai seama exact unde. Aici „Dawn of the Planet of the Apes” este chiar down.

d1

Revoluția este un sequel mai puțin reușit al Invaziei – dar să nu disperăm, urmează  Războiul, așa că peste acesta putem trece cu vederea!

 

Reclame

Un comentariu la &8222;Planeta maimuțelor: Revoluția&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.