Jack Goes Boating

j4Jack se îndrăgostește (2010) este o adaptare a piesei de teatru omonime scrisă de dramaturgul newyorkez Robert Glaudini, jucată cu succes pe Broadway în regia lui Peter DuBois, cu Philip Seymour Hoffman și John Ortiz în rolurile principale. Aceștia interpretează în spectacol, ca și în adaptarea cinematografică, doi prieteni apropiaţi, şoferi de limuzină. Din același spectacol de pe Broadway vine și Daphne Rubin-Vega în rolul lui Lucky, soția lui Clyde (John Ortiz).

j3Cei trei joacă astfel ca și cum s-ar cunoaște de multă vreme, ca niște prieteni vechi din clasa de mijloc. Jack (Philip Seymour Hoffman) este un şofer de limuzină taciturn, laconic în exprimare dar nu la fel de simpatic precum șoferul de autobuz din Paterson, interpretat de Adam Driver. Jack este un tip lipsit de dezinvoltură, ce iubeşte muzica reggae şi se învârte doar în cercul său de apropiaţi, format din colegul Clyde şi soţia acestuia Lucy, apariții episodice având și unchiul lui, șeful firmei de închiriat limuzine.

j1Noutatea față de spectacolul de pe Broadway o aduce interpreta lui Connie (Amy Ryan), care joacă rolul unei tinere cu un comportament la fel de bizar şi stângaci ca și Jack, colegă cu Lucy la o casă funerară din Brooklyn. Regia acestei subtile comedii cu accente tragice este semnată chiar de Philip Seymour Hoffman, care se achită de sarcină cu succes. De remarcat coloana sonoră ce îmbină perfect The Melodians cu Cat Power și Mozart.

Pe parcurs apare și Lola Glaudini, fiica dramaturgului. Rezultatul este o dramă romantică despre lupta dintre ego-uri, cu patru tipologii umane extrem de diferite, un film care te trece ușor prin pielea fiecărui personaj. Pentru performanța din rolul Clyde, actorul John Ortiz a fost recompensat cu Independent Spirit Award for Best Supporting Actor.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.