The Invisible Guest (2016)

Cunoscut pentru „El cuerpo”, catalanul Paulo Oriol recidivează în „Contratiempo”, film la care este, de asemenea, și scenarist și regizor. Un thriller cu puține personaje, destul de teatral, cu multe filmări de interior – realizat cu buget redus. Aparent un policier, sau un mistery-thriller cum li se spune mai nou, pentru a suna ceva mai pretențios.

c3„Contratiempo” folosește ca dovadă a expierii situația în care este implicat omul de afaceri Adrián Doria (interpretat de Mario Casas) care își angajează nu unul, ci doi avocați pentru a scăpa de acuzația de crimă. Cazul este doar un pretext, ca orice poveste cu răufăcători, pentru a demonstra că nicio faptă nu rămâne nepedepsită. Și cumva, pentru a sugera că nici măcar bogații nu mai pot ascunde lucruri pentru a scăpa de consecințele faptelor comise la strâmtoare.

c1Cu toate că omul bogat, devenit om negru prin alegerea făcută într-o situație limită (trecând de punctul de unde nu mai există întoarcere), poate încerca să-și piardă urma, faptul că trăim într-o lume din ce în ce mai indiscretă face imposibilă disimularea faptelor. Desigur, cu condiția să poți întoarce adevărul pe toate fețele printr-un artificiu de geniu.

c4Adrián Doria nu admite ca un incident banal să-i dea peste cap viața, pentru că ar fi muncit zece ani ca sa ajungă la un anumit nivel. Din acest motiv, nu poate accepta ca totul să se năruie într-o clipă, astfel că începe să înșire mai multe întâmplări pe care le consideră decisive pe parcursul incidentului: dacă nu ar fi cotit pe alt drum, nu ar fi privit un om în ochi. Într-un singur moment intuiește clipa corectă: dacă ar fi fost acasă, alături de familie, dar acest moment este unul singular.

c5În mod ironic, o altă familie va reuși să-l facă să plătească pentru faptele sale. Avocata  Virginia Goodman, interpretată de Ana Wagener, alături de care petrece câteva ore pentru a găsi strategie care să-l salveze de închisoare îi semnalează apariția unui martor al acuzării care le-ar putea pune în pericol strategia lor. Cei doi sunt forțați de acest nou element să reconfigureze bucățile unui puzzle abil construit…

De văzut, mai ales de fanii teatrului. Un trailer mai jos:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.