Neveste debusolate

Una din cele mai recente (și premiate la Emmy 2017) mini-serii HBO, Big Little Lies este o combinație între Neveste disperate (serial produs de ABC) și un mistery-thriller psihologic. Recent serialul a luat premiul Primetime Emmy pentru cea mai bună producție TV ca și pentru cel mai bun scenariu acordat unei miniserii, film TV sau program dramatic special.

În total serialul „Marile minciuni nevinovate” și-a adjudecat 8 trofee, inclusiv pentru cea mai bună actriță acordat lui Nicole Kidman pentru rolul Madeline, alături de Laura Dern – premiată pentru rol secundar. Nu știu ce alte premii a mai luat serialul, dar cele două actrițe și le merită cu prisosință. Nicole Kidman face un rol excelent de soție abuzată iar legătura surpinzătoare cu celălalt personaj feminin (Jane) se dezvăluie doar la final.

Ca să fiu puțin misogin, este o producție reușită despre prieteniile dintre femei, inspirată din cartea cu același nume a scriitoarei australiene Liane Moriarty. Dar aș fi nedrept, pentru că serialul regizat de Jean-Marc Vallée (nominalizat la Oscar pentru „Dallas Buyers Club”) este mai mult decât atât.

Regizorul canadian (care a fost și el premiat la ultima ediție a Emmy) și-a propus inițial să filmeze doar unul sau două episoade din miniserie, apoi a decis să ducă treaba până la capăt grație bunei colaborări cu Reese Witherspoon și cu Nicole Kidman, care au reușit roluri remarcabile. După un debut oarecum enigmatic (inițial nu mi-a plăcut poziția de martor la care este „condamnat” spectatorul), serialul crește în intensitate cu fiecare episod. Și pe măsură ce întâmplările capătă sens, crește și implicarea spectatorului.

Deși n-a luat niciun premiu, mi-a plăcut rolul făcut de Shailene Woodley (cunoscută din serialul Divergent) care întruchipează personajul ambiguu Jane, o mamă foarte tânără . Actriţa de 26 de ani nu are copii în viaţa reală, dar modul cum interacţionează cu băieţelul ei în film este remarcabil. Jane este o mamă singură cu un trecut întunecat, pe care Madeline și Celeste (interpretată de Reese Witherspoon) o iau sub aripa lor protectoare. Nu comentez mai mult ca să nu fac spoiler, dar mini-seria merită văzută, o găsiți pe hboGO.

 

 

Reclame

Un comentariu la &8222;Neveste debusolate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.