Din ciclul „filme românești realizate înainte de 1947”

afis1. „Visul unei nopți de iarnă” (1946)

M-am gândit că poate ar fi interesant, chiar util să cunoaștem mai mult despre filmele românești realizate înainte de 1947. Bune sau mai slăbuțe, păstrate mai bine sau mai prost, ele sunt o realitate pe care e păcat să o ignorăm.

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă (mai sunt 90 de zile până la Crăciun) am ales să încep cu prezentarea unui filmuleț (durata sa este de 58`) de sezon: Visul unei nopți de iarnă în regia lui Jean Georgescu. În distribuție sunt: Radu Beligan, Florica Demion, Ana Colda, George Demetru, George Vraca.

Visul unei nopți de  iarnă (1943-1945) este  prima adaptare a piesei de teatru cu același nume scrisă de Tudor Mușatescu (1903-1970), care a fost prezentată în premieră în anul 1937 la Teatrul ,,Comedia” din București. Filmul, a cărui realizare a fost întreruptă în timpul bombardamentelor, a fost reluat reluat după  evenimentele din august 1944.

Filmul acesta a fost mult depășit în vizionări de filmarea, pentru televiziune, în 1980, a piesei de teatru, având protagoniști pe Florin Piersic (în culmea… formei) și Rodica Mandache, dulce, inocentă. Link aici:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.