IT 2017 – Ție de ce ți-e cel mai teamă?

Filme precum „Annabelle”, „The Conjuring”, „Mama”, „Split” sau „Insidious” vă spun ceva? Dacă da, atunci sunteți niște împătimiți ai genului horror, la fel ca și noi (însă cu măsură, nu m-aș putea uita non-stop doar la filme de groază și în niciun caz nu singură), așa că avem o nouă recomandare pentru voi în perioada următoare – filmul „IT”, pe care l-am văzut în avanpremieră și care va apărea în cinematografe începând cu vinerea aceasta, prin intermediul Vertical Entertainment.

Regia: Andrés Muschietti / Cu: Owen Teague, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Bill Skarsgård

Synopsisul filmului este clar și explică în mare acțiunea:

„O producţie New Line Cinema, filmul horror „IT” are la bază romanul omonim al lui Stephen King, care a înfricoşat mai multe generaţii de cititori. Când copiii din oraşul Derry încep să dispară, un grup de micuţi sunt forţaţi să îşi înfrunte cele mai mari frici odată cu întâlnirea sinistrului clovn Pennywise, a cărui istorie de crime şi violenţă este veche de câteva secole.”

Am citit până acum două dintre romanele lui Stephen King – „The Shining” (Strălucirea) și „Carrie”, așa că știam ce poate scriitorul din punct de vedere al romanelor de groază. Ambele m-au captivat și m-au înspăimântat în aceeași măsură, așa că aveam așteptări mari legate de filmul „IT”, realizat după romanul omonim al scriitorului american.

În orășelul Derry se întâmplă o mulțime de lucruri suspecte, însă nimeni nu pare a face nimic. Asta până când o gașcă de băieți („ratații”), împreună cu o fată, colegă de școală, decid să afle unde se ascunde clovnul Pennywise și să-l gonească o dată pentru totdeauna, mai ales pentru că Georgie, frățiorul unuia dintre băieți, a dispărut fără urmă de câteva luni bune, iar cei mici îl bănuiesc vinovat pe clovn.

Acțiunea are loc în anul 1988/1989 (nu în 1954, așa cum se specifică în roman), iar la finalul filmului se specifică faptul că este finalul primei părți, ceea ce mă face să cred că urmează curând și partea a doua, plasată în zilele noastre, pentru că acest clovn malefic reapare o dată la aproape trei decenii.

Personajele sunt reprezentative, fiecare are o caracteristică predominantă, ceea ce le dă farmec și-i ajută să se individualizeze pe parcursul acțiunii: îl avem pe Bill bâlbâitul, pe grăsuțul Ben, pe ordonatul Stanley, pe ipohondrul Eddie, pe studiosul Mike, pe roșcata Beverly, precum și pe glumețul Richie, preferatul meu, care m-a făcut să râd în multe momente ale filmului.

Fiecare se va înfrunta rând pe rând cu monstruosul clovn, însă abia atunci când sunt cu toții împreună reușesc să-i facă față și să pună capăt terorii. Cele 135 de minute de film mi-au trezit o mulțime de emoții, de la teamă până la râsete și speranță, pentru că finalul este unul optimist, în care prietenia sinceră poate învinge orice obstacole.

 

Iată și trailer-ul oficial al filmului:

Vizionare plăcută!

Articol scris de Oana.

Reclame

Un comentariu la &8222;IT 2017 – Ție de ce ți-e cel mai teamă?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.