Nebune de fericire / La pazza gioia (2016)

Nebune de fericire / La pazza gioia (2016)

Regia: Paolo Virzì

Cu: Valeria Bruni Tedeschi, Valentina Carnelutti, Micaela Ramazzotti, Anna Galiena

Film Comedie, Dramă, Durata – 118 minute

De multă vreme am o distincție clară între metodele de relaxare pe care le aleg – mă refer aici la carte versus film. În timp ce în mintea mea cărțile au rolul de a mă ajuta să descopăr lucruri noi, să învăț ceva, să-mi deschidă orizontul, cel mai adesea filmele pe care le aleg au rolul de relaxare, de divertisment.

De aceea mi se pare oarecum „riscant” să urmăresc filme europene, pentru că pot fie să mă prindă și să îmi placă foarte mult, fie să mă facă să rămân cu o impresie neplacută.

Săptămâna trecută am fost la cinematograful Elvira Popescu și am fost surprinsă să descopăr un cinematograf plin, în mijlocul săptămânii, începând cu ora 20:30. Din fericire, filmul italian „Nebune de fericire” bifează toate elementele pentru a fi o peliculă pe placul meu și de recomandat altora – personaje puternice și bine conturate, o poveste credibilă, sentimente intense și un final optimist.

Sinopsis:

Filmul „Nebune de fericire” redă povestea a două femei total diferite care ajung să se apropie într-un context mai puțin obișnuit: în timp ce sunt internate la un sanatoriu de psihiatrie din Toscana.

Beatrice are o imaginație bogată și vorbeșe încontinuu. Se crede contesă miliardară și îi place să creadă că are liderii globali la picioare. Donatella este o tânără introvertită, fragilă, cu trupul acoperit de tatuaje, prizonieră a propriului mister. Amândouă sunt paciente la Villa Biondi, o clinică psihiatrică progresvă, dar sigură.

Timp de doua ore am ieșit din starea mea de zi cu zi și am intrat în universul lui Paolo Virzì în care am descoperit oameni dedicați meseriei, care au încredere în femeile din sanatoriul din Toscana și vor să le ajute să-și reia viața sau să-și contruiască una mai bună.

Urmărind povestea celor două femei care nu par a avea ceva în comun ajungem să intrăm ușor-ușor în universul lor, să înțelegem demonii care le bântuie. E destul de emoționant și cum ajung să se apropie și să se susțină una pe cealaltă, dar nu vreau să vă spun prea multe. Mi-a plăcut tare mult umorul de situație, am râs din plin la unele scene, alături de întreaga sală.

Film distribuit de Independenţa Film

Articol scris de Oana

Trailer: https://youtu.be/ikcsQBz8q4g

Reclame

1 comentariu la „Nebune de fericire / La pazza gioia (2016)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.