Splice (2009)

Inițial Splice s-a vrut continuarea ineditului „Cubul”, regizat de același Vincenzo Natali, dar limitările de buget au dus la lansat unui alt film (în care joaca și actrița româncă stabilită în Franța Simona Maicanescu). După ce această variantă a picat, multi se asteptau ca Splice să cadă pe mâna lui Cronenberg, pentru că regizase The Fly, un film asemanator și destul de apreciat – și să iasă o adevarată opera de artă.

Baza de inspirație a acestui fim Canadiano-Francez pare să fie nuvela Atacul cesumiștilor scrisă de autorul român de SF Sergiu Fărcășan din Cluj, apărută în colecția POVESTIRI STIINTIFICO-FANTASTICE Nr. 9/1956  Până la jumătate, filmul funcționează bine – thriller în toată regula – ca să iasă până la urmă un film hibrid, un fel de horror din categoria ușoară. Pe lângã Adrien Brody îi mai avem pe urmãtorii: Sarah Polley, Delphine Chanéac, Brandon McGibbon, David Hewlett.

SINOPSIS: Jucându-se cu ADN-urile mai multor animale, doi cercetători dau naștere unei noi forme de viață ale cărei țesuturi ar putea fi folosite la vindecarea mai multor boli. Însă când aceștia vor sa vadă ce se întâmplă dacă în cocktailul de ADN-uri scapă o picătură din genele lor, apare Dren  – adică un „nerd” scris invers.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.