The Comedian (2016)

Una din cele mai bune comedii apărute în 2016, cel puțin după premiul acordat de Hollywood Film Award, cu o notă surprinzător de mică pe Imdb, față de numele mari ce apar în film. După apariție, filmul a avut parte de reacții modeste, criticii apreciind că dincolo de câteva scene reușite, plotul nu a reușit să lege o poveste pe măsura protagoniștilor.

Dincolo de acest aspect, The Comedian e un film care merită văzut, chiar dacă nu este convingător cap-coadă pentru cineva ne-prins de subiect. Față de rolurile neconvingătoare din ultimii ani (vezi cazul Dirty Grandpa comentat de Piratul cinefil) aici Robert de Niro se achită excelent de sarcină și cu sprijinul lui Dany de Vito face un rol bun.

Ok, poate că povestea este rezolvată oarecum facil, sarcina lui Harmony Schiltz (interpretată de Leslie Man) expediind finalul spre o soluție ce dezamăgește. Dar nu romance-ul era ingredientul principal, ci tardiva recunoaștere a unui comedian de stand-up, al cărui succes este blocat din cauza, și în final eliberat / repus în valoare, datorită internetului.

The comedian este un film de nișă, care intră foarte bine în subtilitățile subiectului și ale personajului – care face bășcălie de tot, chiar și de viața lui, dar cu toate astea nu își bate joc de nimic din ceea ce este cu adevărat important. Și mai ales, nu este dispus să facă niciun compromis.

Robert de Niro intră perfect în rolul comicului insolent chiar și pentru standardele genului, care-și pierde răbdarea pentru că nu (mai) are timp să facă pe ipocritul. Meritul aparține și scenariului excelent, la care au contribuit nu mai puțin de 4 inși (Art Linson, Jeffrey Ross, Richard LaGravenese și Lewis Friedman), după o idee de Art Linson.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.