Un bărbat pe nume Ove

Un bărbat pe nume Ove este și titlul unei cărți de Fredrik Backman, tradusă din limba suedeză de Andreea Caleman și lansată la Bookfest 2017, unde Suedia a fost țara invitată.

Filmul regizat de Hannes Holm prezinta un bărbat dificil, dar până la urmă simpatic, pe nume Ove, concediat la 59 de ani. Fost președinte de asociație cu deformație profesională, care își supraveghează dar și îngrijește în felul său vecinii. Ove se va împrieteni cu cei mai noi veniți în micul său cartier rezidențial (doar nu vă imaginați că era președintele unei asociații de locatari de la bloc).

Iar atunci când printre noii-veniți se găsește o tânără soție de origine arabă, cu doi copii mici și încă unul pe drum, s-ar putea ca încercările lui Ove de a-și pune capăt singurătății să fie puțin deturnate. Merită văzut, mai ales pentru cei cu gânduri sinucigașe 🙂 ori pentru tinerii cu dificultăți în a-i înțelege (și aprecia) pe cei de vârsta a III-a.

Vorba vorbei: cine n-are bătrâni, să-și cumpere! Un film amuzant la început, apoi tot mai emoționant, pe măsură ce descoperi personajul. Rulează zilele acestea pe HBO/Cinemax.

O mostră de umor suedez care amintește de producția lui Roy Andersson, Un porumbel cugetând pe o ramură… 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.