Cold Mountain

„Cold Mountain” a fost turnat aproape în întregime în România, în împrejurimile Brașovului și ale Bucureștiului. L-am văzut de două ori de dragul lui Nicole Kidman, care îmi pare o persoană foarte specială, indiferent dacă o joacă pe Virginia Wolf (Orele) sau pe Nadia, alias Sofia în „Birthday Girl” – o rusoaică brunetă cu care se se pricopsește prin Internet un tip timid doritor de nevastă!

Da, Nicole este interpreta care prin acel „un je ne sais quoi” salvează multe filme.
Adaptare făcută de scenaristul și regizorul filmului Anthony Minghella după best-seller-ul omonim a lui Charles Frazier. Urmărim odiseea reîntoarcerii acasă a unui soldat sudist intrat voluntar în războiul de Secesiune. Teme: nu există război drept,maturizarea prin suferință,iubirea care învinge bariere spațiale, temporale și sociale, speranța care  nu moare niciodată: Ada și Inman găsesc forța și curajul să înfrunte despărțirea, singurătatea, mizeria umană și mizeria lipsurilor cât și cele mai crude probe la care-i supune războiul.

O Americă răvășită până în adâncul sufletului de violență are rezonanță poate bizară în zilele noastre când ea e modelul bunăstării! Poate de aceea filmul a fost mai bine primit de presă și de o parte a publicului decât a celeilalte părți care a apreciat pe Anthony Minghella ca realizator al mai subtilelor filme ,,The English Patient „și ,,The Talented Mr. Ripley”.  Aici, imagini grandioase, un casting impecabil, muzică răsunătoare, un romantism calm și cerebral.

Funcționează neașteptat de bine cuplul Kidman / Zellweger (care e sarea și piperul dar și simbolul vitalității omului simplu care are drept prioritate supraviețuirea, regenerarea,pe care i-o insuflă prea stilatei companioane). Relația personajelor lui Kidman/Jude Law vrea să depășească lipsa de compatibilitate, deci e cam distantă, dar eu o văd verosimilă: se cunosc prea puțin și de scurt timp, dar fiecare îl are doar pe celălalt ca să simtă că viața merită trăită.

Reclame

Un comentariu la &8222;Cold Mountain&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.