Whitewashing – Noul val de critică

Când credeai că nimic nu avea să se întâmple cu privire la maşina de făcut filme a americanilor, te trezesti că ochiul critic al specialiştilor s-a trezit la realitate. Pe lângă faptul că industria cinematografică americană suferă la nivel de originalitate (ceea ce nu îi afectează profiturile), vedem că nu se fereste să copieze neinspirat anumite proiecte străine originale. Plus că are tupeul să „albească” protagonistul care joacă rolul principal.

Ultimul film arătat cu degetul este Ghost in the Shell, în care Scarlett Johansson joacă caracterul japonez Motoko Husanagi, o inlocuire rasială ce şi-a atras critici din toate părţile; a fost trecut cu vederea destul de uşor pentru că este vorba de un un remake.

Un alt film care a suferit anul acesta din cauza unor asemenea critici este The Great Wall, unde Matt Damon este făcut cu ou şi cu oţet pentru că a aceeptat să joace într-un film în totalitate asiatic în afară de personajul său. Desigur o mai avem pe Tilda Swinton care joacă rolul asiatic în Doctor Strange, acest lucru nu a oprit succesul Marvel.

Aceste replici acide vor schimba într-un fel atitudinea celor care produc filme? Eu cred că mai este o cale lungă până când va exista o asemenea corectitudine în ceea ce privește distribuţia actorilor.

Reclame

Un comentariu la &8222;Whitewashing – Noul val de critică&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.