Nopți lungi, dimineți scurte (2016) e o expresie ce descrie destul de bine modul de viață al unui tânăr din New York City-ul contemporan.

Încăpățânatul James (Shiloh Fernandez) s-a despărțit de iubita lui, dar la scurt timp după asta pare să realizeze că a fost un pas greșit, din moment ce încearcă s-o uite în brațele altor fete. În căutarea lui Katie (sau a ceea ce vor fi avut împreună), James are mai multe experiențe cu femeile înșirate în lungile sale nopți.

Dacă în primă fază pare c-o să asistăm la o serie destul de lungă de aventuri, unele trecătoare, altele părând ceva mai așezate, după câteva zile apare și tiparul: uneori ii este dor de Lorraine însă când se simte trist îi dă mesaje lui Rapunzel – iar aventurile nu mai par chiar întâmplătoare, fiind de fapt relații neterminate. Așa că filmul regizat de Chadd Harbold (How to Be a Man) se dovedește a fi în cele din urmă ceva mai mult decât simpla „examinare” a vieții sentimentale a unui băiat rău.

Pe parcursul scurtelor sale aventuri de noapte, personajul încearcă să se învăluie într-o aură de cuceritor al lui Natalie, Anna sau Lily, însă diminețile îi dezvăluie încetul cu încetul personalitatea reală, cea de fugar – de vânat, nu de vânător. Iar motivul îl vom descoperi abia la final: un mistery ceva mai soft, pe o structură de coming-of-age întârziat (nu l-am văzut ca o criză a playboy-ului gen Alfie, ci mai degrabă un debut festivalier – a și rulat la New Filmmakers New York Festival).

Un film despre care nu pot să spun că mi-a plăcut în mod deosebit (cel puțin la început), dar trebuie să recunosc că m-a surprins în final.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.