La fille inconnue (2016)

Cosmin Matei a participat la avanpremiera filmului fratiilor Dardenne, distribuit din 24 martie de către Independenţa Film în cinematografele din toată ţara.

Cand la usa doctoritei Jenny Devin suna o femeie si ea refuza sa ii raspunda pe motiv ca programul s-a terminat de o ora, se declanseaza un lant de evenimente ce o va face sa se indoiasca de alegerile pe care le face in cariera si de responsabilitatile pe care si le asuma. Dupa ce in ziua urmatoare la usa ii bat doi politisti sa o anunte despre aceasta femeie care a murit, Jenny, macinata de remuscari, porneste in aflarea identitatii acesteia.

Un film cu o premisa cel putin interesanta, ce isi pierde din valoare in urma executiei. Ca actori nu ar fi de mentionat decat Adèle Haenel, in rol principal, care da mai multa greutate personajului, si reuseste sa te tina atent pe parcursul actiunii. Actorii secundari se descurca decent sa interpreteze, avand in vedere si lipsa de dezvoltare a personajelor, unele dintre ele cu decizii indoielnice.

In cautarea numelui acestei femei si a adevarului in legatura cu moartea sa, Jenny va acorda diverse consultatii medicale la domiciliu si va arata poza femeii oricarei persoane pe care o intalneste. Apasata de vina porneste o investigatie pe cont propriu, intr-o atmosfera partiala de film politist, pana la scurte urmariri cu masina. La un moment dat un detectiv chiar mentioneaza ca ancheta e treaba lor, de altfel politistii mai fiind prezenti in doar doua scene.

Filmul pune problema asumarii responsabilitatii si a ce inseamna o decizie corecta, lucru bine suprins in scenariu, in special in personajul doctoritei. Scenele tensionate sunt spatiate si desi povestea este interesanta nu se justifica durata de aproape doua ore. Cineva spunea la iesirea din cinema ”Drama la filmul asta e ca nu poti recupera cele 2 ore.” Nu sunt total de acord, este o drama buna, daca intr-adevar ai acel timp si starea necesara la dispozitie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.