Hidden Figures(2017) sau întâlnirea de gradul III cu spectatorii

,,Hidden Figures” este un film biografic despre cele trei femei de știință afro-americane ale căror contribuții au ajutat ca NASA să câștige cursa pentru spațiul cosmic prin lansarea pe orbită a cosmonautului John Glenn.Ținute în umbra colegilor de sex masculin , dar și datorită unor reacții rasiste , filmul se vrea o restituire a meritelor acestor femei care nu s-au lăsat intimidate în anii `60, când SUA se afla încă sub segregație.

Trei femei, trei prietene și colege, fiecare cu harul său : în rolurile principale • Taraji P. Henson ( Katherine Johnson, ,,computerul uman”, geniu în matematici ajunge să lucreze pentru programul spațial condus de Al Harrison)) • Octavia Spencer ( Dorothy Vaughan a devenit supraveghetoare de programJanelle Monáe ( Mary Jackson, prima femeie inginer de la Centrul de Cercetare ).
Regia filmului aparține lui Theodore Melfi, scenariul Allison Schroeder după romanul omonim a lui Margot Lee Shetterly.

 

Azi mai trăiește Katherine Johnson, în vârstă de 99 de ani. Echipa filmului „Hidden Figures”, alături de întreaga audientă a galei Oscar 2017 au ovaționat-o în picioare pe matematiciana NASA, Katherine Johnson.

Filmul a avut trei nominalizări la Oscar și nici un premiu . Prima recunoaștere a fost la ,, Screen Actors Guild Awards” 2017 pentru cea mai bună distribuție. M-aș fi mirat ca unor femei de culoare , mai ales savante ,să li se aducă în SUA un omagiu mai pertinent, ori poate filmul a fost făcut așa , la repezeală.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.