Fondatorul (2016)

The founder (2016) face parte din acea serie de biopice cu Steve Jobs (2015) sau Snowden (2016) apărute în ultimii ani, la care te uiți, deși crezi că știai aproape tot despre personajele cu pricina.

Lansat recent în cinematografele din România, Fondatorul (2016) nu are cum să dezamăgească, mai ales că poate fi receptat de fiecare după preferință: este în același timp un film lejer de văzut la mall (despre formarea unei francize omniprezente ) dar și unul care te face să te crezi (la ieșire) mai deștept ca la intrare, pentru că povestea, aparent banală, rulează pe mai multe paliere:

Un film despre un agent de vânzări, dacă vreți, în prima fază, ce bate America pe fundalul sonor al unui Bolero deraiat, dar nu mai puțin prevestitor că ceva stă să se-ntâmple decât originalul lui Ravel. Dar stai – te prinzi înainte să se termine primele 10 minute – nu e doar despre ce sau cum vinde, ci despre un mod de viață: în acest micro-univers al drive-food-urilor apare o breșă, pe care perseverentul agent de vânzări o reperează în urma unui banal telefon la birou.

Intrăm apoi într-un film despre coregrafie: vedem o simfonie a eficienței, unde nici o mișcare nu este greșită. Te uiți la ceas – ai vrea să nu se mai termine – ca să-ți dai seama în cât timp a trecut de la ultima ironie: un agent de vânzări care vină să vândă un produs și ajunge să cumpere el prăvălia. Dar de la vânzare până la cumpărare are de trecut prin mai multe etape. Despre cum reușește sau nu asta puteți aflați la cinema și pe cefilmevad.com

Reclame

Un comentariu la &8222;Fondatorul (2016)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.