Sicario – în lumea drogurilor

You ask how the watch is made. Keep your eye on the time.

Subliniam cu ajutorul unei cronici la Arrival pe CeFilmeVăd.ro, că pe regizorul Villeneuve îl urmăresc de ceva timp şi cred că este unul dintre cei mai talentaţi regizori la ora actuală.

Ca să încep în forţă, pot spune că Sicario e unul dintre cele mai bune filme din anul 2015 cu un total de puncte forte pe care le veţi observa de-a lungul cronici. Cu această afirmaţie pot să fiu extrem de subiectiv dar nu pot să mă abţin când unul dintre regizorii preferaţi reuseste să lanseze o nouă senzaţie în lumea filmelorDenis Villeneuve este numele lui si se află în spatele altor filme excelente printre care producţia Prisoners apărută în 2013, ce a surprins intens şi dramatic unde Wolverine (pardon Hugh Jackman) sfâşie un thriller sufocant pentru fiecare cinefil ce apreciază o regie excelent de captivantă.

Revenind la filmul Sicario avem atenţia indreptată spre lumea drogurilor şi lupta contra cartelurilor unde duritatea işi găseste cel mai uşor locul. Apariţia recentă în cinematografe îl aduce cu entuziasm în lumea criticilor ce îi dau mult credit, printre altele fiind lansat în prealabil la Festivalul de la Cannes.

Pentru început aş vrea să mă ocup de cadrul filmului, o zonă foarte tensionată la graniţa dintre Mexic si SUA. Oraşul Juarez este declarat cel mai periculos oras din lume la ora actuală, citind si informându-te vei afla că detaliile din film coincid cu realitatea zilelor noastre. Zona este una controlată de cartelurile de droguri mexicane care au instaurat un soi de regim totalitar pe străzile orasului, populaţia este temătoare să iasă din casă iar violenţele si confruntările armate sunt la ordinea zilei.

sicario-wallpaper

Regizorul într-un asemenea cadru a reusit să arunce la bătaie o acţiune teribilistă unde duritatea vizuală primează prin imagini apăsătoare asupra unor lucruri deviate de la cursul normal. Dorinţa de răzbunare şi căutare a dreptăţii găseste două personaje ce luptă pentru aceiaşi cauză în direcţii diametral opuse.

Scris de Piratul Cinefil

Reclame

2 comentarii la &8222;Sicario – în lumea drogurilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.