The Man Who Knew Infinity (2016)

Aseară am urmărit pe HBO al treilea film în mai puțin de un an despre genii, The Man Who Knew Infinity, după The Theory of Everything – viața omului de știință, fizicianul Stephen Hawking – și  The Imitation Game despre matematicianul și criptologul Alan Turing.

211947.jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxxMă bucură că filmele acestea au avut priză la public (semn bun când ne simțim copleșiți de inteligență, cunoștințe la nivel greu accesibil și muncă asiduă)  și recompensare din partea specialiștilor.

hommeMi-a plăcut mult personajul jucat excelent de Jeremy Irons (pe care nu prea îl simpatizam deși a făcut câteva roluri remarcabile interpretate în The French Lieutenant’s Woman, KafkaLolita și probabil multe altele pe care nu le-am văzut!). El e profesorul Godfrey Harold Hardy:

  • cel care își  asumă o responsabilitate  în ciuda tuturor, cu riscul de a fi descalificat ca om și somitate;
  • cel care cere doar o șansă prin care… protejatul său să fie ascultat, ca mai apoi doar meritul să decidă atitudinea Colegiului ,,Trinity”de la Cambridge;
  • transformarea unui (presupus) celibatar convins, îndrăgostit doar de matematică,  dintr-un tip autoritar și foarte exigent, într-o persoană care înțelege ce înseamnă să fii altfel, să ai o viață a ta, să suporți discriminările de acasă și de la noul loc unde voiai să te afirmi profesional;
  • deși ateu convins,  concluzia sa este că …

în matematică se află originea a tot ce ne înconjoară

Sinopsis:

596728.jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxxFilmul prezintă viața adevărată a unui geniu în matematici, indianul Srinivasa Ramanujan, un contabil de origine modestă care a dezvoltat ca autodidact câteva teorii matematice, pe care a dorit să le facă publice. După ce i-a fost acceptată scrisoarea de intenție, îi revine profesorului G. Hardy responsabilitatea de a-l ajuta să-și valideze teoriile pentru a fi integrat în Colegiu.

288030.jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxxPersonaje emoționante, un biopic foarte realist, implicit câteva detalii istorice din acea perioadă a Primului Război Mondial. Filmul merită să fie văzut și nu ar strica să consultați aceste link-uri:

http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/14668-Srinivasa-Ramanujan-genialul-matematician-indian

https://en.wikipedia.org/wiki/G._H._Hardy

Puteți citi o altă recenzie, aici.

Reclame

2 comentarii la &8222;The Man Who Knew Infinity (2016)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.