The sound of my voice (2011)

Scenariul filmului este scris de regizorul Zal Batmanglij împreuna cu protagonista (și prietena sa), Brit Marling – cuplul din spatele serialului Netflix The OAThe sound of my voice prezintă aventurile unor jurnaliști care se-nfiltrează într-un cult dubios pentru a fila un guru. Liderul este o fata al cărei rol este jucat de Brit Marling. Ca și in cazul The OA, cei doi reușesc sa facă un film senzațional cu un buget de mic, premiat la Festivalul de film independent Sundance în 2011. Povestea se derulează într-un spațiu extrem de restrâns, însă regia este atât de buna încât filmul de tine nemișcat numai și numai prin interpretarea actorilor, prin suspans și prin rolul remarcabil pe care Brit Marling îl face.

sound2Ceea ce face ca acest film sa fie atât de bun și în același timp diferit de altele din același gen este realismul său dramatic. Mi-ar fi greu să recomand cuiva „The Sound of my voice” drept un film SF.  Ciudat este, discutabil la fel, impresionant da, însă SF – este cam greu sa-l declari, chiar dacă faci parte cu certitudine din categoria celor cu picioarele pe pământ. Acesta este de fapt marele schepsis al unei povesti de excepție, să te scoată imperceptibil din căușul rațiunii pentru a te aduce în final într-un punct în care nu credeai ca poți ajunge sau crede.

sound1Veți vedea și aici – ca și în celelalte filme în care joaca Brit – gelozia, o tema nelipsită, pe lângă altele specifice cuplului. Gelozia este de fiecare dată adusă în discuție sub forma unei cauze sau a unui efect ori pur și simplu îi este subliniată lipsa. Titlul filmului se poate interpreta drept sunetul venit dintr-un cod de gesturi sau poate că este dat de un moment esențial, care ar putea întoarce povestea la 180 de grade: momentul în care în care Maggie (prin the sound of her voice) riscă să piardă definitiv încrederea adepților săi. The Sound of my voice deși probabil inspirat din povestea cultului Heaven’s Gate are un scenariu unic în care veți vedea cum până aproape de sfârșit balanța între scepticism și certitudine este menținută perfect.

….și ca de fiecare dată când vad un film ieftin însă atât de bun mă gândesc cu groază la cinematografia română care stagnează mereu și mereu în aceeași lipsă de imaginație, originalitate și într-o… neputință regizorală și actoricească.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.