Un pas în urma serafimilor (2017)

Nicolas Eschbach, fondatorul companiei franceze Indie Sales, anunță achiziționare drepturilor de distribuție ale filmului „One Step Behind the Seraphim” promițătorul debut în lung-metraj al regizorului român Daniel Sandu. Sinopsis-ul filmului (care descrie experiența regizorului la Seminarul ortodox Sf. Gheorghe), este următorul:

Gabriel intră la 14 ani într-un seminar teologic ortodox cu dorinţa de a deveni preot și descoperă un sistem guvernat de corupţie. Alături de alţi trei colegi, formează un grup care începe să încalce sistematic regulile impuse în seminar, intrând astfel în conflict cu conducerea. Principalul lor adversar este părintele Ivan, ambiţios şi inteligent, dar care vrea să conducă seminarul prin intimidare şi turnătorie. Acesta face tot posibilul pentru a-i exmatricula pe cei care i se opun.

horse power.jpg“Filmul este despre curaj și dreptul tinerilor de a lua decizii, de a se opune sistemului și, dacă este cazul, să încalce regulile pentru a-și proteja libertatea de decizie și a nu permite altora să decidă pentru ei” spune Sandu, care a mai regizat scurtmetrajul “Cai putere” selectat la Locarno și câștigător al premiului pentru cel mai bun scurtmetraj la Cottbus. A mai scris (parțial) și regizat serialele TV “La Bloc” și “Nimeni nu-i perfect.”

Aflat în post-producție, în “..Seraphim” joacă Ștefan Iancu (Povestiri din Epoca de aur) și Vlad Ivanov (Toni Erdmann, Bacalaureat, Câini și 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile). Producătorul filmului este Ada Solomon, Hi Film productions. Indie Sales va vinde “..Seraphim” la Toronto pe baza scenariului, filmul fiind gata abia în 2017. Articol preluat de aici.

 

Reclame

2 comentarii la &8222;Un pas în urma serafimilor (2017)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.