The Last King of Scotland (2006)

Partea întâi: Ecce homini lupus ! Poate mulți dintre noi îl vor recunoaște din prima, chiar din galeria cruzilor conducători ai unor popoare îngenuncheate de neștiință și manipulare. Da, ați ghicit, acesta este falnicul Idi Amin Dada.

bu3kvpb
 O ființă crudă din aluatul asemănător a fost Jean-Bédel Bokassa (pretinu` lu `tovu` nost)

  bokassa_colored
Pol pot (responsabilul principal pentru asasinarea, de către khmerii roșii, a două milioane de cambodgieni) François Duvalier, supranumit Papa Doc si progenitura sa Bébé Doc care a preluat puterea după moartea tatălui săudinastia lui Kim Ir-sen și câți alții despre care știu prea puțin; să nu-i uităm pe tătucii din Europa.

Ultimul rege al Scoției

La începutul anilor 1970, Nicholas Garrigan, un doctor scoțian merge în Uganda, un loc fascinant pentru eroul nostru, tânăr absolvent în medicina …de familie, copleșit de prestanța profesională a tatălui său, tot medic, dar și de groaza de a urma o viață searbădă,  disperat să scape de rutina cabinetului medical și dornic să dea o mână de ajutor colegilor de breaslă care au ajuns aici.

El visează, plin de elan tineresc și naivitate să aibă o viață aventuroasă, acțiune, femei, libertate. Cel mai nimerit loc pentru a pune în mișcare adrenalina, serotonina și a se maturiza. Ajuns acolo, el îl întâlnește pe noul Președinte, Idi Amin Dada, care promite națiunii africane o epocă de aur. Filmul marchează debutul în lung metraj al lui Kevin Macdonald

Regia: Kevin Macdonald (mult lăudatul creator de filme documentare), după un scenariu: Peter Morgan, Jeremy Brock, cu: James Mcavoy, Forest Whitaker, Gillian Anderson

Filmată în Marea Britanie și Uganda, lumea Ugandei lui Idi Amin Dada e adusă pe peliculă de o echipă ce include pe cineastul Anthony Dod Mantle, producătorul de imagine Mike Carlin, câștigătorul premiului British Independent Film, editorul Justine Wright și creatorul de costume Michael O’Connor.

(continuă aici)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.