Streap-tease dance, în filme din secolul trecut

(continuare de aici)

Striptisul (din engleză streap-tease/dezbrăcare provocatoare ) apare în filme ,adesea  ca un spectacol dat din disperare, uneori ca o modalitate de seducție a unei anumite persoane, adesea ca o simplă plăcere de exhibare. Până acum cel mai mult  m-a impresionat streaptease-ul din filmul „The full monty”

,,The full monty” (1997)  regizat de  Peter Cattaneo

Șase șomeri din Sheffield rămăși fără joburi, în anii`80, după criza din metalurgie sunt foarte strâmtorați financiar așa că, bazându-se pe succesul fenomenal în orașul lor al trupei „Chippendales ” se hotărăsc, la îndemnul lui Gary « Gaz » Scofield (imprevizibilul Robert Carlyle, BAFTA Awards pentru rol principal) să  monteze un singur spectacol de strip-tease total. Filmul e un regal, chiar dacă nu veți vedea abdomene și mușchi sclipicioși, „lucrați” la sală: doar bărbați obișnuiți, și o încărcătură de sensibilitate și umor de-a râsu`plânsu`.

,,Nine and Half weeks”(1986) filmul lui Adrian Lyne

În acest film Kim Basinger perfectă, feminină, fermecătoare, sexy și foarte sugestivă  face cea mai frumoasă și celebră scenă de streap-tease integral în fața unui *Mickey Rourke stilat, șarmant (un fel de  Gérard Philip mai modern) și fin cunoscător. Scena a inspirat multe femei dar a și făcut celebru  cântecul „You can leave your hat on” a lui Joe Cocker, cântec asociat de-atunci definitiv cu dezbrăcatul.

 * Îl compătimesc; nu  știu ce a făcut/ce au făcut cu el de a ajuns de nerecunoscut!

 

,,Body Double” (1984) thriller erotic în regia lui Brian De Palma

Body Double este o dublură corporală (figurantă) de care se folosesc unele actrițe pentru a fi substituite în scene în care trebuie să se dezbrace. Filmul este o poveste în stil Hitchcock despre seducție, mister și crimă. Un  șomer, altfel voieurist, are timp să urmărească zilnic spectacolul de streap-tease oferit de vecina exhibiționistă de vizavi  (Deborah Shelton) în fața geamului ei .

(va urma)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.